Naar artikel

De Lumineuze nachten

20% korting

Tijdens de Kerstvakantie is Kasteel de Haar omgetoverd tot een indrukwekkend decor voor een magische wandeling.

Bekijk hier de beschikbaarheid en bestel jouw tickets voor De Lumineuze Nachten  

Een magische en sprookjesachtige uitstap

Bezoek tijdens de kerstvakantie (7 december 2023 t/m 7 januari 2024) De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar in Haarzuilens (Utrecht). 

In het weelderige kasteelpark staat de oudste boom van het park, Lindert, klaar om een gloednieuw verhaal te vertellen. Met zijn knoestige takken bladert hij door het eeuwenoude sprookjesboek uit de schatkamer van het kasteel. Zijn oog valt op een verhaal over verre reizen en merkwaardige tovenaars…

Verlichte paden en indrukwekkende projecties vormen het decor terwijl Lindert zijn diepe stem laat klinken. Bladzijde na bladzijde ontvouwt zich een betoverend verhaal dat jong en oud beroert. Onder de glinsterende lichtstralen neemt Lindert je mee op een onvergetelijk avontuur.

Het kasteelpark wordt een magische plek waar dromen werkelijkheid lijken te worden. Een lumineuze uitstap voor het hele gezin!

Bestellen

Wij bieden tickets aan voor De Lumineuze Nachten met 20% korting, in samenwerking met ticketplatform See Tickets. Als je op de button klikt om tickets te bestellen, word je doorgestuurd naar de bestelpagina van See Tickets. Mocht je tijdens of na het bestellen van de tickets vragen hebben, dan willen we je vragen om contact op te nemen via de contactpagina op de website www.delumineuzenachten.nl.

Bekijk hier de beschikbaarheid en bestel jouw tickets voor De Lumineuze Nachten  

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt via See Tickets tickets voor een specifieke bezoekdatum en tijd.
 • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
 • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
 • De duur van de wandeling is ongeveer een uur tot anderhalf uur (2,5 km).
 • Zorg bij kinderwagens ervoor dat ze grote wielen hebben, er zijn namelijk een aantal grindpaden op de route. 
 • De Lumineuze Nachten zijn helaas niet overal rolstoelvriendelijk. Er zijn een aantal grindpaden op de route. Er zijn geen rolstoelen aanwezig op het evenement.
 • Honden zijn toegestaan, indien aangelijnd en in bepaalde gevallen dienen zij ook een muilkorf te dragen. Neem je hondenafvalzakjes mee.
 • Rondleidingen in het kasteel zijn niet inbegrepen bij het ticket. 's Avonds is het kasteel niet toegankelijk. 
 • Tegenover Kasteel De Haar is er een ruim parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Parkeerkosten zijn € 10,99 per avonddeel en zijn online verkrijgbaar
 • Kasteel de Haar is ook met het openbaar vervoer te bereiken. Neem vanuit Utrecht Centraal de sprinter naar station Vleuten, neem vervolgens bus 127 richting Breukelen (halte Brink in Haarzuilens). Daarna is het ongeveer een kwartier lopen. Let op: de laatste bus komt aan om 19:03 uur en vertrekt bij terugkeren om 19:22. 
 • Ook kun je per fiets of scooter komen. Er is een gratis, onbewaakte stalling direct tegenover de ingang van Kasteel De Haar. In het park zijn geen fietsen toegestaan. 
 • Check de ANWB Routeplanner om je route naar De Lumineuze Nachten te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.