Aanhanger rijbewijs vlakbij Venlo halen

In één dag je BE rijbewijs halen

Rijden met een aanhanger van 750 kilo of meer (leeggewicht + laadvermogen)? Dan is het noodzakelijk dat je eerst je E achter B rijbewijs haalt. Deze moet je halen als je auto en aanhanger samen meer dan 3.500 kilo wegen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je wel een geldig rijbewijs B op zak hebben. Het E achter B rijbewijs halen kan bij de ANWB Rijschool in Maastrich of Elsloo, in de buurt van Venlo.

Houd wel rekening met een eventuele wachttijd bij het CBR bij het inplannen van het praktijkexamen voor het aanhanger rijbewijs.

Wat zijn de voordelen van je aanhanger rijbewijs halen bij ANWB?

Naast de keuze voor de eendaagse opleiding, kun je als je wilt ook zelf het aantal lessen per week inplannen voor het aanhanger rijbewijs. Bij de ANWB weet je altijd waar je aan toe bent en je profiteert bovendien van een uitstekend slagingspercentage. Je rijbewijs E achter B halen bij ANWB is daarom een echte aanrader.

Het BE rijbewijs halen: wat zijn de kosten?

Je volgt alleen praktijklessen en doet praktijkexamen, je hoeft geen theorie-examen te doen bij deze opleiding. Heb je nog geen ervaring met het rijden met een aanhanger? Volg dan een proefles om te kijken of de eendaagse opleiding iets voor jou is. Een lespakket op maat laten samenstellen is ook mogelijk. 

  • Kosten proefles/intest: € 72,50
  • Kosten losse les € 72,50

Als je al wel ervaring hebt met aanhanger rijden, dan is in de meeste gevallen een eendaagse opleiding voldoende.

  • Kosten eendaagse opleiding inclusief praktijkexamen: € 630,-

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor aanhanger aan