Het aanhanger rijbewijs in Maastricht

In één dag je aanhanger rijbewijs halen bij ANWB

Je BE rijbewijs halen kan bij de ANWB Rijschool in Maastricht al in één dag. Dit rijbewijs is noodzakelijk als je aanhanger meer weegt dan 750 kilo (laadvermogen + leeggewicht). Het E achter B rijbewijs is verplicht als het gewicht inclusief je auto meer is dan 3.500 kilo. Wel dien je logischerwijs te beschikken over een geldig rijbewijs B.

Als jij het examen wilt gaan inplannen voor het aanhanger rijbewijs, moet je rekening houden met een wachttijd bij het CBR.

Welke voordelen biedt de ANWB bij het BE rijbewijs halen?

Je kunt kiezen voor een eendaagse opleiding voor het aanhanger rijbewijs, maar het is ook mogelijk zelf de het tempo van de lessen te bepalen. Je rijbewijs E achter B halen levert je altijd zekerheid op bij de ANWB. Je weet namelijk altijd waar je aan toe bent.

Hoeveel kost het BE rijbewijs?

Je betaalt voor de praktijklessen en het examen dat je moet afleggen voor het E achter B rijbewijs. Bij deze opleiding is het niet nodig om ook theorie-examen af te leggen.

Door middel van een proefles kun je erachter komen of de eendaagse opleiding iets voor jou is. Als jij je aanhangwagen rijbewijs wilt halen, kun je ook een lespakket op maat door de ANWB laten samenstellen. 

  • Kosten proefles/intest: € 72,50
  • Kosten losse les: € 72,50

Als je al wel ervaring hebt met aanhanger rijden, dan is in de meeste gevallen een eendaagse opleiding voldoende.

  • Kosten eendaagse opleiding inclusief praktijkexamen: € 630,-

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor aanhanger aan