Het aanhanger rijbewijs in Maastricht

In één dag je aanhanger rijbewijs halen bij ANWB

Je BE rijbewijs halen kan bij de ANWB Rijschool in Maastricht al in één dag. Dit rijbewijs is noodzakelijk als je aanhanger meer weegt dan 750 kilo (laadvermogen + leeggewicht). Het E achter B rijbewijs is verplicht als het gewicht inclusief je auto meer is dan 3.500 kilo. Wel dien je logischerwijs te beschikken over een geldig rijbewijs B.

10% korting voor ANWB-leden 

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze BE-rijopleiding. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal je BE-rijbewijs in één dag. 

Aanmelden

BE rijbewijs: wanneer heb je deze nodig?

Je hebt een aanhanger rijbewijs nodig als je aanhanger meer weegt dan 750 kilo (laadvermogen + leeggewicht) en het gewicht inclusief je auto meer is dan 3.500 kilo. Ook dien je logischerwijs te beschikken over een geldig rijbewijs B.

Als jij het praktijkexamen wilt inplannen voor het aanhanger rijbewijs, moet je rekening houden met een wachttijd bij het CBR. Een theorie-examen is niet nodig.

Hoeveel kost het BE rijbewijs?

Door middel van een proefles kun je erachter komen of de eendaagse opleiding iets voor jou is. Als jij je aanhangwagen rijbewijs wilt halen, kun je ook een lespakket op maat door de ANWB laten samenstellen. 

Proefles/intest € 78,65
Losse les € 70,-
Eendaagse opleiding incl. praktijkexamen € 630,-

 

Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen € 315,25

 

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor aanhanger aan