Winterproblemen verhelpen

Hoe verhelp je koudeklachten bij je auto?

Vanwege de kou heeft je auto het in de winter extra zwaar. Dat blijkt ook uit de vele pechgevallen waar de Wegenwacht Service in de winter mee te maken heeft. Accu's die de geest geven, startproblemen, vastgevroren deuren en bevroren handremmen komen vaak voor. Veel van die problemen zijn echter eenvoudig zelf te verhelpen.

In de winter kan je auto problemen geven. Gelukkig kun je de meeste daarvan zelf oplossen. Het gros heeft te maken met het ontdooien van je auto. Hieronder vind je de meest voorkomende situaties, plus de bijbehorende oplossingen.

Autoruit ontdooien

De ramen van je auto zitten dichtgevroren. Hoe zorg je weer voor goed zicht en wat kun je doen om te voorkomen dat je hoeft te krabben?

Bevroren ruitenwissers

Je ruitenwissers zitten vastgevroren. Hoe zorg je weer voor goed zicht en wat kun je doen wanneer de ruitensproeiervloeistof bevroren blijkt?

Deuren vastgevroren

De deuren van je auto zitten vastgevroren. Hoe kom je alsnog binnen en wat kun je doen om te voorkomen dat jouw eigen auto je de toegang ontzegt?

Handrem vastgevroren

Je auto wil niet van de handrem. Hoe kun je alsnog op pad en wat moet je doen om te voorkomen dat je handrem vastvriest?

Vastgevroren slot

Je krijgt de autosleutel niet in het slot. Hoe kom je alsnog binnen en wat kun je doen om te voorkomen dat je slot dichtvriest?

Accuproblemen

Je auto wil niet starten. Hoe krijg je hem alsnog aan de praat en wat kun je doen om te voorkomen dat jouw auto je in de winter laat staan?

Laat je accu doormeten

Elke accu bereikt op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur. Op een onverwacht moment laat hij je dan in de steek. De Wegenwacht kan jouw accu ter plekke vervangen, waar en wanneer je maar wilt. Voordat het zover is, controleert de dienstdoende wegenwacht eerst jouw accu en de daarbij behorende systemen, zoals de dynamo en startmotor.

De accucheck is een gratis service voor leden. Heb jij nog geen Wegenwacht-lidmaatschap? Word dan nu lid en je kunt ook jouw accu laten checken!

Bekijk onze pakketten
 

Heb je niet alle benodigdheden in huis om je auto door de koude maanden te loodsen?
Bestel snel en eenvoudig onze winterspullen in de webwinkel