Winterproblemen verhelpen

Hoe verhelp je koudeklachten bij je auto?

Wanneer het koud is, heeft je auto het extra zwaar. Dat blijkt ook uit de vele pechgevallen waar de Wegenwacht in de winter mee te maken krijgt. Accu's die de geest geven, startproblemen, vastgevroren deuren en bevroren handremmen komen vaak voor. Veel van die problemen zijn echter eenvoudig zelf te verhelpen. Hieronder vind je de meest voorkomende situaties. En oplossingen.

  • Ruiten: Spuit de ruit in met ruitontdooier en wacht een paar tellen. Heb je geen ruitontdooier bij de hand, gebruik dan een ruitenkrabber.
  • Ruitenwissers: Tik de ruitenwissers voorzichtig los met een ruitenkrabber en maak de voorruit ijsvrij. Werken de ruitensproeiers niet, leg dan een warme kruik op de sproeierkopjes en check of de ruitenwisservloeistof niet is bevroren.
  • Deuren: Druk de deuren aan bij de raamsponningen, zodat het ijs breekt. Werkt dit niet, leg dan een warme kruik tegen de deur of gebruik een föhn.
  • Handrem: Start de motor en laat de auto warm worden. Even wachten en meestal komt de handrem dan weer los.

Meer informatie vind je ook op de pagina's over dichtgevroren ruitenvastgevroren ruitenwissersportieren en handrem

Accuproblemen

Nog zo'n winters probleem. Misschien wel hét winterse probleem, want de Wegenwacht moet er vaak voor uitrukken: je auto wil niet starten. Hoe krijg je hem alsnog aan de praat en wat kun je doen om te voorkomen dat jouw auto je in de winter laat staan? Lees de 5 tips en kijk op deze pagina wat Paul van de Wegenwacht over accuproblemen vertelt.

Zo ben je accupech voor

Accupech scoort hoog in de pechstatistieken. Elke accu bereikt immers op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur. Wanneer dit gebeurt, weet je nooit vantevoren. Tenzij je gebruik maakt van de voorspellende kracht van Smart Driver. Dit houdt de status en conditie van je accu in de gaten en voorkomt hierdoor accupech. Zo sta je niet onverwachts stil.

Heb je geen Smart Driver en geeft je accu de geest, dan kan de Wegenwacht jouw accu ter plekke vervangen. Waar en wanneer je maar wilt. Wil je weten hoe het met je accu gaat? Doe dan de accucheck. Dan controleert de Wegenwacht jouw accu en de daarbij behorende systemen, zoals de dynamo en startmotor. Is vervanging nodig, dan kan dit meteen gebeuren.

Gratis accucheck

De accucheck is een gratis service voor ANWB-leden met Wegenwacht Service. Heb jij nog geen Wegenwacht-lidmaatschap? Word dan nu lid en je kunt ook jouw accu laten checken! 

Bekijk onze pakketten
 

Heb je niet alle benodigdheden in huis om je auto door de koude maanden te loodsen?
Bestel snel en eenvoudig onze winterspullen in de webwinkel