Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

10 betaalbare occasions met hoge instap

Denk je aan een auto met een hoge instap, dan denk je misschien 'duur'. Maar dat hoeft helemaal niet; er zijn steeds meer betaalbare opties. Van hoge SUV tot goedkope auto met hoge instap: deze auto’s raden wij aan wanneer je graag hoog zit achter het stuur en niet meer dan 15 mille wil uitgeven. Wij tippen er tien, in willekeurige volgorde.

1. Mazda CX-5: middenklasse auto met hoge instap

Deze hoge SUV van Mazda is volgens de Wegenwacht zeer betrouwbaar. De rekenmeesters van de ANWB vinden het een waardevaste auto en er mag ook nog eens een fikse caravan achter. Er is bovendien een ruim aanbod van de Mazda CX-5 op de occasionmarkt. Dat aanbod begint rond de acht mille. De CX-5 rijdt verfijnd en stuurt prettig. Ondanks de hogere zit helt hij in bochten vrijwel niet over, wat bij andere merken soms snel onaangenaam wordt.

Bekijk het occasionaanbod van de Mazda CX-5

2. Kia Sportage: lekker doordachte, hoge SUV

Het Koreaanse Kia heeft veel in haar mars en bewijst dat met kwalitatief uitstekende, goed doordachte auto’s. Deze Kia Sportage is er daar eentje van. Hij is ruim, rijdt bijzonder prettig en mag - afhankelijk van de motorisering - een flinke aanhanger trekken (tot 1.900 kg). De automatische transmissie strekt ook bij deze SUV tot aanbeveling.

Bekijk het occasionaanbod van de Kia Sportage

3. Renault Kadjar: erg populair

De Kadjar van Renault is een ruime gezinsauto die hoog op de pootjes staat. Er is best veel vraag naar deze Fransoos, omdat hij ten opzichte van de concurrentie prima betaalbaar is en flink wat ruimte biedt. Volgens de Wegenwacht zijn de benzineversies probleemloos; bij de dieselversies wil bij vorst de hoofdzekering nog wel eens de geest geven.

Bekijk het occasionaanbod van de Renault Kadjar

4. Dacia Duster: slim en leuk!

Een hele leuke, slimme alleskunner is de Dacia Duster. Een fijne hoge instap combineert hij met lekker veel binnenruimte, een no-nonsense bediening en een vriendelijk prijskaartje. Een auto voor mensen die niet om uiterlijk vertoon geven, maar wel om veel waar voor hun geld. Geen wonder dat de Duster als occasion zelfs populairder is dan als nieuw exemplaar!

Bekijk het occasionaanbod van de Dacia Duster

5. Skoda Karoq: verstandige auto met hoge instap

Er is best een ruim occasionaanbod aan Skoda’s Karoq. Zoek je tot 15 mille, dan wordt de spoeling wat dunner, maar ook dan tref je nog mooie exemplaren. De Karoq is een prettig rijdende en behoorlijk waardevaste gezinsauto. Aan ruimte geen gebrek. Op de achterbank zit je als een vorst en de bagageruimte is ook nog eens flink.

Bekijk het occasionaanbod van de Skoda Karoq

6. Nissan Qashqai: het originieel

De Nissan Qashqai is een van de modellen die sterk heeft bijgedragen aan de populariteit van de SUV en kun je beschouwen als de grondlegger van de SUV; dit is het origineel. De Qashqai heeft een ruim interieur, alleen de bagageruimte is wat beperkt. De uitgebreide aanvullende veiligheidsuitrusting geldt dan weer als aanbeveling. Ga je wat verder terug in de tijd en kijk je naar het eerste model uit 2008, dan kun je de Qashqai +2 kiezen. Dat is een zevenzitter.

Bekijk het occasionaanbod van de Nissan Qashqai

7. Suzuki Vitara: goedkope auto met hoge instap

De Suzuki Vitara is al wat op leeftijd, maar dat doet niets af aan zijn kwaliteiten. Die hoge leeftijd zorgt er ook voor dat hij wat goedkoper is. De Vitara heeft een fijne hoge zitpositie en een stoer uiterlijk. Andere sterke eigenschappen zijn de interieurruimte en het prijskaartje. Kies wel voor de 1.4-liter benzinemotor, want de eenvoudigste krachtbron presteert wat ondermaats.

Bekijk het occasionaanbod van de Suzuki Vitara

8. Hyundai Kona: hoge instap met opvallend uiterlijk

De Hyundai Kona moet het vooral hebben van zijn hoge instap en opvallende uiterlijk. Qua praktisch gebruiksgemak is hij weliswaar prima, maar biedt hij weinig meer voordelen ten opzichte van een normale hatchback. Hyundai levert een breed scala aan aandrijflijnen, van een driecilinder benzinemotor via een hybride tot aan een volledig elektrische versie.

Bekijk het occasionaanbod van de Hyundai Kona

9. Peugeot 3008: hoge SUV

Een prachtige, moderne auto met een fraai interieur. Als 3008 is deze Fransman een vijfzitter, als 5008 is het een zevenzitter. De Peugeot 3008 rijdt fijn en comfortabel. Goed om te weten: de Wegenwacht meldt dat je beter niet de versie met 1.2-Pure Tech benzinemotor kunt kopen. Die motor kan ernstige problemen krijgen, waar alle andere motoren van de 3008 juist helemaal geen last van hebben.

Bekijk het occasionaanbod van de Peugeot 3008

10. Fiat Panda: kleine auto met hoge instap

Weinig auto's hebben een bekendere naam dan de Fiat Panda. Hoewel deze derde generatie niks meer van doen heeft met het vierkante origineel, is het nog altijd een slimme en doordachte stadsauto. In de standaard Panda zit je al iets hoger dan in de gemiddelde compacte auto, maar wie een nog hogere zitpositie wil, kan kiezen voor de Panda City Cross. Die combineert het stoere uiterlijk van de Panda Cross 4x4 met de voorwielaandrijving van de gewone Panda.

Bekijk het occasionaanbod van de Fiat Panda

Meer auto's met hoge instap bekijken?

Deze 10 auto's zijn slechts een greep uit alle auto’s met een hoge instap. Het occasionaanbod op ANWB.nl is aangevuld met richtprijzen, autokostenberekeningen, de autotest en de bevindingen van de Wegenwacht.

Zo betaalbaar is 'ie in de praktijk

Heb je een auto op het oog en wil je weten wat ‘ie je per maand gaat kosten? Reken het eenvoudig uit met onze autokostentool.

De ideale instaphoogte

Nederlanders staan te boek als het langste volk ter wereld. Vandaar dat we dol zijn op auto’s met een hoge instap. Maar wat voor de ene persoon een ideale instaphoogte is, kan voor een ander een flinke klauterpartij betekenen. Ga daarom altijd proefzitten!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Andere auto kopen? 

Kies je voor een nieuwe of gebruikte? De ANWB helpt je kiezen en adviseert bij het het kopen.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.