Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volkswagen ID.Buzz opladen

Alles over het opladen van de Volkswagen ID.Buzz

Alweer zo’n geëlektrificeerd icoon van Volkswagen. Het klassieke Volkswagenbusje is nu de Volkswagen ID.Buzz. Je vindt hier alles wat je moet weten over het opladen met de Volkswagen ID.Buzz.

Batterijpakketten Volkswagen ID.Buzz

De Volkswagen ID.Buzz kent 1 batterijpakket, namelijk eentje van 77 kWh. In de praktijk betekent dat een actieradius van 340 kilometer. Daarmee rijdt de ID.Buzz 4,4 km op 1 kWh. 

Dit batterijpakket wordt ook gebruikt op de Volkswagen ID.4 en Skoda Enyaq iV

Hoe lang duurt opladen van een Volkswagen ID.Buzz?

Afhankelijk van de manier van laden duurt het opladen van de Volkswagen ID.Buzz tussen de 26 minuten (snelladen) en 26 uur (stopcontact). Aan een normale laadpaal is dat maximaal 5,5 uur. 

Aan een (publieke) laadpaal laadt de Volkswagen ID.Buzz met maximaal 11 kW. Iedere elektrische auto heeft ook een stekker waarmee je aan een normaal stopcontact kan opladen. Daarmee laad je 2.3 kWh op in één uur. Voor DC-snelladen gebruik je een Combo-aansluiting (CCS) en kan er met een snelheid van maximaal 175 kW geladen worden. Bidirectioneel laden kan de VW ID.Buzz nog niet. 

77 kWh batterij:

AansluitingMax. laadsnelheidLaadtijd
Stopcontact2.3 kW39 uur en 30 minuten
Normale laadpaal11 kW8 uur en 15 minuten
Snelladen170 kW28 minuten


Wat kost opladen van een Volkswagen ID.Buzz?

Wat het opladen van een elektrische auto kost is afhankelijk van de manier waarop je oplaadt. Doe je dat aan een publieke laadpaal of bij een snellader, dan speelt ook de prijsstelling van de aanbieder van de betreffende laadpaal en de tarieven van je laadpas een rol.

Ben je in de gelegenheid om thuis op te laden zijn er verschillende scenario’s mogelijk: met een vast of variabel energiecontract, dynamisch energiecontract met zonnepanelen of zonder en slim laden. We gaan in de rekenvoorbeelden voor thuisladen verder uit van de € 0,40 per kWh (uit het prijsplafond van 2023) voor energiecontracten, een laadpaal aan huis met een maximaal laadvermogen van 11kW, 15.000 kilometer per jaar en 10 zonnepanelen. We houden ook rekening met een laadverlies van 15%.

77 kWh batterij

Aantal laadsessies per jaar: 45

SituatieGem. kosten per laadsessieTotale laadkosten
Vast of variabel€ 35,42€ 1593,90
Vast of variabel met zonnepanelen€ 34,78€ 1565,10
Vast of variabel met zonnepanelen en slim laden€ 34,39€ 1547,55
Dynamisch€ 31,32€ 1409,40
Dynamisch en slim laden€ 30,80€ 1386,00
Dynamisch met zonnepanelen€ 19,63€ 883,35
Dynamisch met zonnepanelen en slim laden€ 17,35€ 780,75


Volkswagen ID.Buzz slim laden met ANWB

Met een dynamisch energietarief, zoals dat van ANWB Energie kan je extra besparen op je energiekosten, maar als de stroomtarieven vanaf 2 uur ’s nachts voordelig zijn wil je daar niet je wekker voor hoeven zetten. Daarom is er ANWB Slim Laden; jij zet de auto aan je laadpunt thuis, geeft aan wanneer je de Volkswagen ID.Buzz weer opgeladen nodig hebt en de app kiest automatisch de groenste én goedkoopste uren om op te laden. Dat kan ook je eigen zonnestroom zijn. 

Ook interessant

Laadpas van ANWB 

De ANWB Laadpas geeft je toegang tot laadpalen in het binnen- en buitenland.

Downloadde app
Slim Laden app 

Automatisch opladen wanneer stroom het groenst én voordeligst is.

ANWB Laadpalen 

Kies de laadpaal die bij jouw situatie past, voor thuis en op het werk!

Energietegeninkoopprijs!
ANWB Energie 

Goedkoper dan een vast energiecontract, helemaal als je ook al elektrisch rijdt.