Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe werkt ANWB Slim Laden

Geïnteresseerd geraakt in de ANWB Slim Laden app? Je leest hier hoe je met onze app slim(mer) kunt gaan laden.

1. Download de app

Slim laden begint met downloaden van de app. Dat doe je in de appstore die bij jouw smartphone hoort. Simpel.

 

2. Maak een account aan

Als je de app eenmaal gedownload hebt, kun je een ANWB Slim Laden-account aanmaken met je naam, e-mailadres en een sterk wachtwoord.

3. Koppel de met jouw elektrische auto

De volgende stap is het koppelen van je elektrische auto. Je selecteert het merk en model auto en onze app zal je vragen om in te loggen bij het account van de app die bij de auto zelf hoort. Rijd je een Skoda is dat bijv. MySkoda. Heb je een Kia is dat Kia Connect. Voor Volkswagen log je in bij MyVolkswagen, enzovoorts.

Via die weg lezen wij een aantal gegevens uit van de auto die nodig zijn om slim te kunnen laden. Zoals de status van de batterij: hoe vol (of leeg) je batterij op een bepaald moment is Daarmee wordt bepaald hoe lang de auto moet opladen om op tijd weer voor jou klaar te staan.

Nog niet iedere auto is geschikt om slim te kunnen laden. Dat komt doordat fabrikanten de toegang tot de data afschermen, het om een ouder model elektrische auto gaat of de betreffende auto heel weinig is verkocht. Deze auto's zijn nu al geschikt

4. Selecteer je energiecontract

Om slim te kunnen laden moeten we weten wanneer stroom voor jouw goedkoopst. Daarom is het noodzakelijk dat je in de app jouw energiecontract selecteert. Met de dynamisch uurtarieven van ANWB Energie werkt de app het best en kan je het meest besparen.

Zie ook: actuele uurtarieven ANWB Energie

Het kan ook een vast of variabel contract met normaal en daltarief zijn, maar ideaal is het niet. De app zal dan zoveel mogelijk opladen tijdens de daluren. In bijna heel Nederland is dat van 23:00 tot 7:00, in de weekenden en op feestdagen. De mogelijkheden om écht slim te laden zijn daarmee beperkt.

5. Stel je thuislocatie

We vragen je ook om je thuis locatie in te stellen zodat de app weet dat wanneer de auto op die locatie aan het laadpunt of stopcontact gezet wordt er slim geladen kan gaan worden.

6. Laadschema instellen

Voordat er slim geladen kan worden, kan je je eigen laadschema opstellen. Dit kun je per dag aanpassen. Stap je 5 dagen in de week om 7:00 in de auto, vul je dat in en onze app zorgt dat op die dagen de auto opgeladen en wel voor je klaarstaat. Geladen met zo goedkoop én groene mogelijke stroom. 

7. Optioneel: geef je eigen opwek door

Heb je zonnepalen en wil je je auto het liefst daarmee opladen? Vul dan ook in wat je ongeveer per uur opwekt. Kijk daarbij niet naar de hoogste piek, maar naar een gemiddelde. Wek je als de zon het hoogst staat 4 kWh op, vul dan bijvoorbeeld 2.5 kWh. Op die manier weet je dan zeker dan de auto in de andere uurtjes zoveel mogelijk op eigen zonnestroom laadt.

8. Slim Laden maar!

Tot slot hoef je slechts één oude gewoonte in stand te houden: jij zet de auto bij thuiskomt aan de stekker. Onze app doet voor jou de rest!