Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voordelen ANWB Slim Laden

Met de ANWB Slim Laden app stem je je laadsessies thuis automatisch af op de meest gunstige tarieven van jouw energiecontract. Daarmee kun je op een makkelijke en groene manier jaarlijks veel geld besparen. Hier lees je alles over de voordelen van ANWB Slim Laden.

Goedkoper

Of je nu een contract hebt bij ANWB Energie met dynamische tarieven of gebruik maakt van normaal en daltarieven bij een traditionele energieleverancier, de app van ANWB Slim Laden zorgt dat de auto zoveel als mogelijk laadt wanneer de tarieven het laagst zijn.

Zeker met een dynamisch energiecontract zoals dat van ANWB kan je hier per jaar, maar zelfs ook al per laadsessie flink op besparen.

Groener

We zijn gewend om de auto aan de laadpaal te zetten als we rond etenstijd weer thuiskomen. De auto begint dan direct te laden. Precies op een moment waarop er veel vraag is naar stroom, waardoor er kolen- en gascentrales moeten bijdraaien om te kunnen voorzien in de stroomvraag.

Op de momenten waarop er veel duurzaam opgewekte energie op ons stroomnet is, is de stroomprijs over het algemeen lager. Dat komt doordat er juist dan minder vraag naar is. Denk bijvoorbeeld aan een stevige windje ’s nachts of een zonnige dag. Je laadt dan niet alleen goedkoper, maar ook nog eens groen(er).
Zie ook: actuele uurtarieven ANWB Enerige

Maar ook dan betaal je natuurlijk de nodige belastingen. Het allergroenst én voordeligst laad je door gebruik te maken van je eigen zonnestroom. Je kan onze app ook zo instellen dat de auto alleen laadt op jouw zelf opgewekte stroom!

Makkelijker

Goedkoper (én groener) laden is natuurlijk fijn, maar als dat betekent dat je daar midden in de nacht je wekker voor moet zetten is de lol er gauw af. Ook overdag wil je niet constant bezig zijn met hoe laat je de auto aan de laadpaal moet zetten.

Geen zorgen, het enige wat jij met de Slim Laden app van ANWB hoeft te doen is de auto aan je eigen laadpaal of stopcontact te hangen en in de app aangeven hoe laat je de auto opladen weer nodig hebt. De app doet de rest! 
Lees meer: hoe werkt ANWB Slim Laden?

Blijkt dat je toch eerder de auto nodig hebt dan verwacht, dan kan je het slimme laadschema met één druk op de knop overschrijven. De auto laadt dan direct op maximaal vermogen van jouw laadpunt verder.