Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Skoda Citigo iV opladen

Alles over het opladen van de Skoda Citigo iV

De Skoda Citigo is met de Volkswagen Up en Seat Mii onderdeel van de meeste succesvolle drieling in het segment van de compacte stadsauto. Je leest hier alles wat je moet weten over het opladen van de elektrische Skoda Citigo iV.

Batterijpakket Skoda Citigo iV

De Skoda Citigo iV is in 2020 geleverd met een batterijpakket met een capaciteit van 32.2 kWh, goed voor een actieradius in de praktijk van 250 kilometer. Per kWh is dat 7,7 km. Het batterijpakket van de Citigo iV ook wordt gebruikt op de Volkswagen e-UP! en de Seat Mii Electric.

Hoelang duur het opladen van een Skoda Citigo iV?

Het opladen van een Skoda Citogo iV duurt tussen de 48 minuten (snelladen) en 16 uur en 45 minuten (stopcontact). Aan een normale laadpaal is dat maximaal 5 uur en 30 minuten. 

De Skoda Citigo iV laadt aan een openbare laadpaal met maximaal 7.2 kW. Iedere elektrische auto heeft ook een stekker waarmee je aan een normaal stopcontact kan opladen. Daarmee laad je 2.3 kWh op in één uur. Snelladen kan de Citigo iV met maximaal 37 kW. Voor snelladen gebruik je een Combo-aansluiting (CCS). Bidirectioneel laden kan deze kleine Skoda niet.

 

AansluitingMax. laadsnelheidLaadtijd
Stopcontact2.3 kW16 uur en 45 minuten
3 fase 25A7,2 kW5 uur en 30 minuten
Snelladen (10-80%)37 kW48 minuten

 

Wat kost het opladen van een Skoda Citigo iV?

Wat het opladen van een elektrische auto kost is afhankelijk van de manier waarop je oplaadt. Doe je dat aan een publieke laadpaal of bij een snellader, dan speelt ook de prijsstelling van de aanbieder van de betreffende laadpaal en de tarieven van je laadpas een rol.

Ben je in de gelegenheid om thuis op te laden zijn er verschillende scenario’s mogelijk. We gaan in de rekenvoorbeelden voor thuisladen uit van de € 0,40 per kWh volgens het prijsplafond voor energiecontracten, een laadpaal aan huis met een maximaal laadvermogen van 11kW, 15.000 kilometer per jaar en 10 zonnepanelen. We houden ook rekening met een laadverlies van 15%.


Aantal laadsessies per jaar: 61

TypeGemiddelde kosten per laadsessieKosten per jaar
Vast of variabel€ 14,81€ 903,41
Vast of variabel met zonnepanelen€ 14,38€ 877,18
Vast of variabel met zonnepanelen en slim laden€ 13,78€ 840,58
Dynamisch€ 13,09€ 798,49
Dynamisch met zonnepanelen€ 12,74€ 777,14
Dynamisch met zonnepanelen en slim laden€ 4,55€ 277,55


 

Skoda Citigo iV slim laden met ANWB

Met het dynamisch energiecontract van ANWB Energie kan je extra besparen op je energiekosten, maar als de stroomtarieven vanaf 2 uur ’s nachts voordelig zijn wil je daar niet je wekker voor hoeven zetten. Daarom is er ANWB Slim Laden; jij zet de auto aan je laadpunt thuis, geeft aan wanneer je jouw Skoda Citigo iV weer opgeladen nodig hebt en de app kiest automatisch de groenste én goedkoopste uren om op te laden. Dat kan ook je eigen zonnestroom zijn.

Ook interessant

Laadpas van ANWB 

De ANWB Laadpas geeft je toegang tot laadpalen in het binnen- en buitenland.

Downloadde app
Slim Laden app 

Automatisch opladen wanneer stroom het groenst én voordeligst is.

ANWB Laadpalen 

Kies de laadpaal die bij jouw situatie past, voor thuis en op het werk!

Energietegeninkoopprijs!
ANWB Energie 

Goedkoper dan een vast energiecontract, helemaal als je ook al elektrisch rijdt.