Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opel Mokka-e opladen

Alles over het opladen van de Opel Mokka-e

De Opel Mokka-e is een volledig elektrische crossover en afstammeling van de benzinevariant Mokka (X). Je vindt hier alles wat je moet weten over het opladen met de Opel Mokka-e.

Batterijpakket Opel Mokka-e

De Opel Mokka-e (2019) wordt geleverd met een batterijpakket van 50 kWh. Goed voor een praktijkactieradius van ca. 290 kilometer. Per kWh is dat 5,8 km. De Peugeot e-208, Peugeot e-2008 en DS3 Crossback E-Tense vallen onder dezelfde moedermaatschappij als Opel (Stellantis) en werken daardoor ook met dit batterijpakket. Net als de Opel Corsa-e.

Hoelang duurt het opladen van een Opel Mokka-e?

Het opladen van een Opel Mokka-e duurt tussen de 26 minuten (snelladen) en 23 uur en 45 minuten (stopcontact). Aan een normale laadpaal is dat maximaal 5 uur.

Bij de introductie van de Mokka-e was er de keuze uit een 7.4 of 11 kW onboardlader. Het huidige model heeft in alle uitvoeringen een 11 kW onboardlader. Iedere elektrische auto heeft ook een stekker waarmee je aan een normaal stopcontact kan opladen. Daarmee laad je 2.3 kWh op in één uur. Een Opel Corsa-e kan verder met maximaal 100 kWh per uur snelladen. Om te kunnen DC-snelladen heeft de Corsa-e een Combo-aansluiting (CCS). De Corsa-e kan (nog) niet bidirectioneel laden.

 

AansluitingMax. laadsnelheidLaadtijd
Stopcontact2.3 kW23 uur en 45 minuten
3 fase 25A11 kW5 uur
Snelladen (10-80%)100 kW26 minuten

 

Wat kost het opladen van een Opel Mokka-e?

Wat het opladen van een elektrische auto kost is afhankelijk van de manier waarop je oplaadt. Doe je dat aan een publieke laadpaal of bij een snellader, dan speelt ook de prijsstelling van de aanbieder van de betreffende laadpaal en de tarieven van je laadpas een rol.

Ben je in de gelegenheid om thuis op te laden zijn er verschillende scenario’s mogelijk. We gaan in de rekenvoorbeelden voor thuisladen uit van de € 0,40 per kWh volgens het prijsplafond voor energiecontracten, een laadpaal aan huis met een maximaal laadvermogen van 11kW, 15.000 kilometer per jaar en 10 zonnepanelen. We houden ook rekening met een laadverlies van 15%.

 

Aantal laadsessies per jaar: 52

TypeGemiddelde kosten per laadsessieKosten per jaar
Vast of variabel€ 23,00€ 1.196,00
Vast of variabel met zonnepanelen€ 22,56€ 1.173,12
Vast of variabel met zonnepanelen en slim laden€ 21,97€ 1.142,44
Dynamisch€ 20,33€ 1.057,16
Dynamisch met zonnepanelen€ 19,97€ 1.038,44
Dynamisch met zonnepanelen en slim laden€ 8,13€ 422,76


 

Opel Mokka-e slim laden met ANWB

Met het dynamisch energiecontract van ANWB Energie kan je extra besparen op je energiekosten, maar als de stroomtarieven vanaf 2 uur ’s nachts voordelig zijn wil je daar niet je wekker voor hoeven zetten. Daarom is er ANWB Slim Laden; jij zet de auto aan je laadpunt thuis, geeft aan wanneer je jouw Opel Mokka-e weer opgeladen nodig hebt en de app kiest automatisch de groenste én goedkoopste uren om op te laden. Dat kan ook je eigen zonnestroom zijn.

Ook interessant

Laadpas van ANWB 

De ANWB Laadpas geeft je toegang tot laadpalen in het binnen- en buitenland.

Downloadde app
Slim Laden app 

Automatisch opladen wanneer stroom het groenst én voordeligst is.

ANWB Laadpalen 

Kies de laadpaal die bij jouw situatie past, voor thuis en op het werk!

Energietegeninkoopprijs!
ANWB Energie 

Goedkoper dan een vast energiecontract, helemaal als je ook al elektrisch rijdt.