Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Jeep Avenger opladen

Alles over het opladen van de Jeep Avenger

Met hun eerste volledig elektrische auto had Jeep meteen een schot in de roos. De elektrische Jeep Avenger werd direct Auto van het jaar 2023. Je vindt hier alles wat je moet weten over het opladen met de Jeep Avenger.

Batterijpakketten Jeep Avenger

De Jeep Avenger kent 1 batterijpakket. Dat pakket is goed voor 54 kWh en heeft in de praktijk een actieradius van 315 km. Per kWh rijd je zo’n 5,8 kilometer. 

Hoe lang duurt opladen van een Jeep Avenger?

Afhankelijk van de uitvoering en de manier van laden duurt het opladen van de Jeep Avenger tussen de 26 minuten (snelladen) en 26 uur (stopcontact). Aan een normale laadpaal is dat maximaal 5,5 uur. 
Voor-AC-laden is de laadsnelheid per uur bij normaal laden begrensd op 11 kW. Iedere elektrische auto heeft ook een stekker waarmee je aan een normaal stopcontact kan opladen. Daarmee laad je 2.3 kWh op in één uur. 

Een Jeep Avenger kan met maximaal 100 kW per uur DC-snelladen. Dat doet de Jeep met een Combo-stekker (CCS). De Jeep Avenger is niet geschikt voor bidirectioneel laden

54 kWh batterij:

AansluitingMax. laadsnelheidLaadtijd
Stopcontact2.3 kW26 uur
Normale laadpaal11 kW5 uur en 30 minuten
Snelladen100 kW26 minuten


Wat kost opladen van een Jeep Avenger?

Wat het opladen van een elektrische auto kost is afhankelijk van de manier waarop je oplaadt. Doe je dat aan een publieke laadpaal of bij een snellader, dan speelt ook de prijsstelling van de aanbieder van de betreffende laadpaal en de tarieven van je laadpas een rol.

Ben je in de gelegenheid om thuis op te laden zijn er verschillende scenario’s mogelijk: met een vast of variabel energiecontract, dynamisch energiecontract met zonnepanelen of zonder en slim laden. We gaan in de rekenvoorbeelden voor thuisladen verder uit van de € 0,40 per kWh (uit het prijsplafond van 2023) voor energiecontracten, een laadpaal aan huis met een maximaal laadvermogen van 11kW, 15.000 kilometer per jaar en 10 zonnepanelen. We houden ook rekening met een laadverlies van 15%.

54 kWh batterij

Aantal laadsessies per jaar: 48

SituatieGem. kosten per laadsessieTotale laadkosten
Vast of variabel€ 24,84€ 1192,32
Vast of variabel met zonnepanelen€ 24,40€ 1171,20
Vast of variabel met zonnepanelen en slim laden€ 23,81€ 1142,88
Dynamisch€ 21,96€ 1054,08
Dynamisch en slim laden€ 21,60€ 1036,80
Dynamisch met zonnepanelen€ 11,28€ 541,44
Dynamisch met zonnepanelen en slim laden€ 9,30€ 446,40


Jeep Avenger slim laden met ANWB

Met een dynamisch energietarief, zoals dat van ANWB Energie, kan je extra besparen op je energiekosten, maar als de stroomtarieven vanaf 2 uur ’s nachts voordelig zijn wil je daar niet je wekker voor hoeven zetten. Daarom is er ANWB Slim Laden; jij zet de auto aan je laadpunt thuis, geeft aan wanneer je de Jeep Avenger weer opgeladen nodig hebt en de app kiest automatisch de groenste én goedkoopste uren om op te laden. Dat kan ook je eigen zonnestroom zijn.

Ook interessant

Laadpas van ANWB 

De ANWB Laadpas geeft je toegang tot laadpalen in het binnen- en buitenland.

Downloadde app
Slim Laden app 

Automatisch opladen wanneer stroom het groenst én voordeligst is.

ANWB Laadpalen 

Kies de laadpaal die bij jouw situatie past, voor thuis en op het werk!

Energietegeninkoopprijs!
ANWB Energie 

Goedkoper dan een vast energiecontract, helemaal als je ook al elektrisch rijdt.