Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dacia Spring opladen

Alles over het opladen van de Dacia Spring

Met de introductie van de Dacia Spring doorbrak Dacia ook op het gebied van elektrische auto’s barrières: een EV zonder toeters en bellen, maar ook tegen een zeer scherpe prijs. Je vindt hier alles wat je moet weten over het opladen met de Dacia Spring.

Batterijpakketten Dacia Spring

Een Dacia Spring is verkrijgbaar met één accupakket, eentje van 27.4 kWh. Daarmee heeft de Spring een praktijkactieradius van 195 km, dat is 7,1 km per kWh.

Hoelang duurt het opladen van een Dacia Spring?

Het opladen van een Dacia Spring duurt tussen de 38 minuten (snelladen) en 13 uur (stopcontact). Aan een normale laadpaal is dat maximaal 8 uur.

Een Dacia Spring laadt op een standaardaansluiting (3 fase 25A) met maximaal 3.7 kW. Iedere elektrische auto heeft ook een stekker waarmee je aan een normaal stopcontact kan opladen. Daarmee laad je 2.3 kWh op in één uur. Snelladen doet de Spring met maximaal 34 kW. Voor snelladen gebruik je een Combo-aansluiting (CCS). Bidirectioneel laden kan een Dacia Spring niet.

 

AansluitingMax. laadsnelheidLaadtijd
Stopcontact2.3 kW13 uur
3 fase 25A3.7 kW8 uur
Snelladen (10-80%)34 kW38 minuten

 

Wat kost het opladen van een Dacia Spring?

Wat het opladen van een elektrische auto kost is afhankelijk van de manier waarop je oplaadt. Doe je dat aan een publieke laadpaal of bij een snellader, dan speelt ook de prijsstelling van de aanbieder van de betreffende laadpaal en de tarieven van je laadpas een rol.

Ben je in de gelegenheid om thuis op te laden zijn er verschillende scenario’s mogelijk. We gaan in de rekenvoorbeelden voor thuisladen uit van de € 0,40 per kWh volgens het prijsplafond voor energiecontracten, een laadpaal aan huis met een maximaal laadvermogen van 11kW, 15.000 kilometer per jaar en 10 zonnepanelen. We houden ook rekening met een laadverlies van 15%.
 

Aantal laadsessies per jaar: 78

TypeGemiddelde kosten per laadsessieKosten per jaar
Vast of variabel€ 12,60€ 982,80
Vast of variabel met zonnepanelen€ 11,94€ 931,32
Vast of variabel met zonnepanelen en slim laden€ 11,58€ 903,24
Dynamisch€ 11,15€ 869,70
Dynamisch met zonnepanelen€ 10,61€ 827,58
Dynamisch met zonnepanelen en slim laden€ 5,25€ 409,50


 

Dacia Spring slim laden met ANWB

Met het dynamisch energiecontract van ANWB Energie kan je extra besparen op je energiekosten, maar als de stroomtarieven vanaf 2 uur ’s nachts voordelig zijn wil je daar niet je wekker voor hoeven zetten. Daarom is er ANWB Slim Laden; jij zet de auto aan je laadpunt thuis, geeft aan wanneer je jouw Dacia Spring weer opgeladen nodig hebt en de app kiest automatisch de groenste én goedkoopste uren om op te laden. Dat kan ook je eigen zonnestroom zijn.

Ook interessant

Laadpas van ANWB 

De ANWB Laadpas geeft je toegang tot laadpalen in het binnen- en buitenland.

Downloadde app
Slim Laden app 

Automatisch opladen wanneer stroom het groenst én voordeligst is.

ANWB Laadpalen 

Kies de laadpaal die bij jouw situatie past, voor thuis en op het werk!

Energietegeninkoopprijs!
ANWB Energie 

Goedkoper dan een vast energiecontract, helemaal als je ook al elektrisch rijdt.