Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanbod elektrische auto’s blijft groeien

Welke nieuwe elektrische auto's komen er in 2024?

De stroom aan nieuwe elektrische auto’s is niet meer in te dammen, met name vanuit China. Bij de nieuwe modellen valt meteen een aantal zaken op: de vormgeving van elektrische auto’s wordt steeds dynamischer, chiquer of juist gewaagder. De grootste aanwas is momenteel vooral in wat de hogere segmenten te vinden, maar er komen ook steeds meer betaalbare EV's bij. In 2024 kun je weer flink wat nieuwe modellen verwachten.

Dit zijn de opvallendste nieuwkomers

Van zeer betaalbaar tot ultieme technologische snufjes. Maak kennis met de nieuwste elektrische auto's van 2024.

Lancia Ypsilon

Terug van weggeweest: de Lancia Ypsilon. Deze keer verpakt in een compacte, opvallende crossover waarbij het draait om design. Niet alleen de buitenkant met z'n pittige ronde achterlichten en unieke kleuren, vooral de binnenkant dat in samenwerking met het bekende Italiaanse interieurmerk Cassine zorgvuldig is samengesteld.

Luxe en comfort is het uitgangspunt. Dat zie je ook terug in onder andere het met leer afgewerkte koffietafeltje in je dashboard. Deze charmante Italiaanse verschijnt in juni 2024, heeft een rijbereik van 305 kilometer (WLTP) en een 48,1 kWh batterij. Hij is er vanaf € 40.000. En voor € 200 extra heb je een oplaad-wallbox thuis. 

BYD Seal

Build your dreams komt met twee versies van de Seal: de Comfort en Design met een respectievelijk een 71,8 kWh en 87 kWh accu. De Comfort is de goedkoopste: vanaf € 42.990 met een bereik van 340 kilometer. De Design heeft een bereik van 405 kilometer en kun je kopen vanaf €45.990. Beide zijn vanaf maart 2024 te bestellen. De modellen verschillen verder niet veel van elkaar, ze zijn even groot en even luxe. 

Cupra Tavanscan

Het was even wachten, maar hij is er en vanaf april kun je deze sportieve SUV dan ook echt bestellen. De eerste compleet elektrische SUV van Cupra. Met een 77 kWh accu, een bereik van 450 kilometer is het een geduchte concurrent in zijn klasse. Goedkoop is 'ie niet: vanaf € 55.000. Dat is duurder dan de Kia EV6, Tesla Model Y en de Volvo C40 Recharge. Maar qua uiterlijk onderscheidt deze Spaanse schone zich dan weer wel. Vooral met de dagrijverlichting: die bestaat uit drie verlichte driehoekjes in de koplampen. 

Volvo EX40 en EC40

De elektrische Volvo-modellen XC40 en C40 gaan verder als EX40 en EC40. De Single Motor-versies krijgen een nieuwe batterij: 67 kWh wordt 70 kWh wat vooral de laadsnelheid ten goede komt.

De Twin Motor gaat voortaan door het leven als Twin Motor Performance. Dat betekent meer vermogen. De elektromotor op de vooras wordt 184 pk, die op de achteras blijft gelijk. Ook nieuw is de Performance Drive Mode: een rijmodus waarin de pedaalrespons directer is en bij rustig rijden de motor op de vooras zichzelf uitschakelt.

Afhankelijk van de uitvoering heb je een rijbereik tussen de 345 en de 420 kilometer. Ze zijn vanaf april te bestellen: de Single Motor vanaf € 45.995 en Twin Motor vanaf € 59.495.

Dacia Spring 45 en 65 Extreme

Dacia bewijst dat nieuw en leuk elektrisch rijden niet heel duur hoeft te zijn en introduceert een splinternieuwe Spring. De voorkant lijkt nu op die van de Dacia Duster. Hij heeft geen dakrails meer, wat hem gestroomlijnder maakt. Ook het interieur is flink aangepakt met onder andere handige gadgets.

De nieuwe Dacia Spring oogt in z’n geheel robuuster en comfortabeler. Er komen twee versies: de 45 en de 65 Extreme met respectievelijk 165 en 160 kilometer rijbereik. Beide versies hebben een accu van 25 kWh. Vanaf mei te bestellen. 

Volkswagen ID.7 Pro S

De ID.7 Pro S is de eerste elektrische sedan in de Volkswagen-familie. Hij is ruim, luxe en comfortabel en heeft een 86 kWh accu met een rijbereik van 700 kilometer.

Volkswagen trekt de techniekkast wijd open voor deze gestroomliijnde sedan. Denk aan augmented reality waarbij de voorruit als een projectiescherm fungeert. De Pro S herkent stoeprandjes - wel zo fijn voor je velgen - en biedt high tech-aircosnufjes. Zo kan hij koelen en verwarmen wanneer je aan komt lopen. Bovendien is dit de eerste Volkswagen die weet aan welke kant de zon staat. Vanaf maart te bestellen met een vanafprijs van € 61.490.

Op zoek naar een elektrische auto?

Veel modellen worden na introductie op de Nederlandse markt in het elektrische private leaseaanbod aangeboden. Meer weten over een specifieke auto?

Pechhulp voor je elektrische auto 

Ga ook met je elektrische auto goed voorbereid de weg op.

Je elektrische auto verzekeren 

Met de autoverzekering van de ANWB is ook je elektrische auto goed verzekerd. Bereken je premie.

Laadpas van ANWB 

De gratis ANWB-laadpas geeft je toegang tot alle openbare oplaadpunten in Nederland.

ANWB Laadpalen 

Kies de laadpaal die bij jouw situatie past, voor thuis en op het werk. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.