Private lease vergelijken met kopen

Vergelijk het kopen van een auto met private leasen

In een groot aantal gevallen kun je met private lease in vergelijking goedkoper uit zijn dan wanneer je de auto koopt. Helemaal wanneer je als particulier geld moet lenen om de auto te kopen.

Dit komt omdat leasemaatschappijen met hoge kortingen auto’s kunnen inkopen, onderhouden en verzekeren. Daar kun je als particulier moeilijk aan tippen. Aan het eind van de leaseperiode is het voor een leasemaatschappij vervolgens veel eenvoudiger om de auto na een aantal jaar weer goed te verkopen.

Voorbeeld maandkosten

Als voorbeeld hebben we de ANWB Experts de kosten per maand van een Opel Corsa laten doorrekenen. Hieronder de maandkosten van zelf een nieuwe auto kopen, een occasion van vijf jaar oud en een nieuwe auto via private lease. Klik hier voor een vergroting van onderstaande voorbeeld berekening (juni 2020).

Voorbeeld maandkosten private lease Opel Corsa

* Om een realistisch vergelijk te maken met private lease is er exclusief brandstof gerekend. Aanschafprijs is de consumentenprijs inclusief bpm, btw, afleverkosten en leges.
** Gerekend is met financieringskosten (rente). Als er geen financiering nodig is vervallen deze kosten.
*** Post overige is bijvoorbeeld pechhulp, autowassen, lakstift etc.

Zelf vergelijken

Wil je voor jouw situatie berekenen waar je voordeliger mee uit bent? Dan kan in drie simpele stappen:

1. Bereken de kosten voor een nieuwe auto

Heb je een bepaalde nieuwe auto op het oog? Zoek de auto op en kies de periode dat je de auto wilt rijden en het aantal kilometers per jaar. In de check hanteren we de gebruikelijke leasetermijnen zodat je het goed kan vergelijken met leasen.

Doe de check voor een nieuwe auto

2. Bereken de kosten voor een bestaande auto (aangeboden occasion of je huidige auto)

Wil je weten wat een occasion of je huidige auto per maand kost om dit te kunnen vergelijken met private lease? Bereken met de check de maandelijkse kosten op basis van leasetermijnen en zonder brandstof, net als bij private lease.

Doe de check voor een bestaande auto

3. Tot slot, bekijk wat een auto via private lease kost

Je kan nu de maandkosten van een nieuwe of bestaande auto vergelijken met de kosten per maand van auto's aangeboden door ANWB Private Lease of andere aanbieders.

Bekijk het aanbod van ANWB Private Lease

Terug naar overzicht Private lease