Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto van het Jaar 2023

Jeep Avenger overtuigende winnaar

De Jeep Avenger is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2023. Hij versloeg daarmee met liefst 87 punten die andere favoriet, de Volkswagen ID Buzz. Het is de 60ste keer dat de prestigieuze prijs is uitgereikt.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Jeep dat het de titel Auto van het Jaar in de wacht sleept. Dat dat nu het geval is heeft vooral te maken met het feit dat de Avenger de eerste volledig elektrisch aangedreven auto is van met merk.

Veel meer punten dan VW ID Buzz 

De Jeep Avenger versloeg in de eindstrijd overtuigend de Volkswagen ID Buzz, die ook als favoriet gold. Uiteindelijk gaven de 59 Europese juryleden uit 23 landen 328 punten aan de Jeep (en 21 eerste plaatsen), haalde de Volkswagen ID Buzz 241 punten en de Nissan Ariya 211 punten. De ranglijst luidde verder alsvolgt: Kia Niro (200 punten), Renault Austral (163), Peugeot 408 (149) en de Subaru Solterra/Toyota bz4X (133).

Namens Nederland bracht Frank Buma van de ANWB zijn stem uit. Ook hij gaf de meeste punten aan de Jeep. Nederland telt drie juryleden. Verder zijn dat Jaco Bijlsma van Autovisie en Peter Hilhorst van de Telegraaf. Overigens zijn de Russische juryleden geschorst en hebben dus niet gestemd, dit in verband met de oorlog in Oekraïne.

Ook wegwijzer voor consument

De prijs is niet alleen een erkenning voor de fabrikant, maar helpt ook de consument bij het kiezen van een goede auto. Bijvoorbeeld als die van plan is om de Jeep Avenger via private lease aan te schaffen. De juryleden hebben bij hun keuze onder meer gelet op de mate van innovatie, op veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding. Zaken die ook voor de consument van belang zijn.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.