Swapfiets

Swapfiets

  • Altijd een werkende fiets
  • Fiets huren voor minimaal één maand
  • Gratis levering
Meer informatie

Swapfiets met de Mobiliteitskaart

Swapfiets is een fietsabonnement waarbij je voor een vast bedrag per maand altijd een werkende fiets hebt. Is er iets kapot? Dan repareert Swapfiets de fiets, waar en wanneer je maar wilt. Als dit niet binnen tien minuten lukt, wisselt Swapfiets de kapotte fiets voor een werkende fiets.

Tijdelijk of permanent een goede fiets nodig? Maak dan gebruik van een Swapfiets. Je hebt keuze uit verschillende modellen en zelfs elektrische fietsen. Bepaal zelf wat het beste bij je past. Je betaalt geen activatiekosten van € 15,- als je Swapfiets gebruikt met je Mobiliteitskaart van de ANWB. 

Zo werkt het

Swapfiets is in een aantal steden in Nederland beschikbaar. Kies jouw stad om te zien welke fietsen beschikbaar zijn, selecteer een fiets en haal deze op of laat hem gratis thuisbezorgen. Met de ANWB Mobiliteitskaart betaal je voor de maandelijkse huur van de Swapfiets. Heb je geen fiets meer nodig dan zeg je het abonnement op. Je sluit een abonnement op Swapfiets af voor minimaal 1 maand en daarna is het maandelijks opzegbaar.

Swapfiets als zzp'er of werknemer in MKB gebruiken

Alle zzp'ers kunnen met een ANWB Mobiliteitskaart OV compleet of Mobiliteit Compleet gebruik maken van een Swapfiets abonnement. Wil je als medewerker van een MKB bedrijf gebruik maken van Swapfiets met de ANWB Mobiliteitskaart2, dan moet jouw werkgever de Werkgeversmodule geactiveerd hebben. Voor de fiets kunnen de zakelijke kilometers (die je werkgevers onbelast mag/kan vergoeden) niet bepaald worden, je hebt immers geen dashboard zoals in de auto. Dat is de reden dat Swapfiets altijd privé wordt afgerekend. De Werkgeversmodule is nodig om de kosten voor zakelijk en privé gebruik te kunnen splitsen (ook wel split billing genoemd).

Vraag & antwoord

Je maakt gebruik van Swapfiets voor een vast bedrag per maand. Je betaalt geen activatiekosten voor Swapfiets met de ANWB Mobiliteitskaart.

Je sluit het abonnement af met de ANWB Mobiliteitskaart en de kosten zie je terug in je overzicht en komen op de maandelijkse factuur.

Je sluit het abonnement af voor een maand. Na deze maand kan je het abonnement altijd opzeggen.

Je haalt de fiets op in de winkel of je laat hem bij jou thuis bezorgen.

Swapfiets komt ter plekke de fiets repareren als dat mogelijk is. Als dit niet mogelijk is, dan krijg je een nieuwe fiets.

Je krijgt direct een nieuwe fiets, mits je de fiets goed op slot hebt gedaan en de sleutel nog hebt. Je betaalt wel eigen risico hiervoor.