Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Connected services

Dankzij Connected services hebben we real time informatie tot onze beschikking.

Meer informatie 

Connected services

Een connected voertuig (connected car) biedt veel mogelijkheden en oplossingen waardoor je berijders zorgeloos en veilig onderweg zijn. Connected voertuigen voegen realtime belangrijke informatie over het voertuig aan een hulpvraag toe, waardoor onze Wegenwacht je berijder nog beter kan helpen.

De voordelen van Connected services

  • Met een connector, zoals onze Smart Driver, kan pech worden voorkomen 
  • Je berijder ontvangt een melding of advies bij een mogelijke aankomende storing
  • Beter inzicht in de status van de auto en daardoor blijft de restwaarde van auto’s hoger. De berijder kan nu eerder naar de garage voor reparatie of voorspelbaar onderhoud 


Betere pechhulpverlening dankzij connected services

In nieuwe modellen auto’s zitten vaak ook andere connected services, zoals bCall (breakdown call), iCall (information call) en eCall (emergency call). Dankzij deze connected services kan onze Wegenwacht nog efficiënter werken, omdat ze kan zien wat het probleem is, voordat ze bij je berijder aankomt.

Ook eCall, de automatische noodoproep bij auto-ongelukken en noodsituaties, biedt uitkomst voor autofabrikanten en importeurs. Bij een eCall kunnen ANWB-hulpverleners bij een ongeluk of een noodsituatie direct autogegevens en de locatie identificeren en zo de juiste hulpdiensten informeren en inschakelen.

Door data uit de auto te analyseren en deze te koppelen aan de historische data, kan ANWB Zakelijk pech voorspellen en zo pech voorkomen in de toekomst. Het lukt ons ook steeds vaker om problemen op afstand op te lossen. Zo kan je berijder weer snel op weg.

Meer weten over connected services? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Producten en diensten voor jou

Elektrisch rijden 

Wij bieden onze pechhulpverlening ook aan voor elektrische auto’s. Denk aan elektrische storingen en lege accu’s. Wij zijn gecertificeerd om elektrische voertuigen weer snel op weg te helpen. 

Pechhulpverlening 

Je kunt bij ANWB Zakelijk terecht voor pechhulp op maat. Wij zorgen dat jouw berijders snel weer op weg kunnen bij pech.

Internationale pechhulpverlening 

Rijd je berijder veel in het buitenland? Wij bieden hulpverlening in heel Europa, dankzij ons internationale netwerk.

Meer informatie

Data verzamelen voorkomt pech onderweg 

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn we steeds beter in staat om grote hoeveelheden data te verwerken. 

Mogelijkheden autodata breiden zich uit 

Diensten waarbij gebruik wordt gemaakt van voertuigdata heet ‘connected services’. Maar wat is dit precies en wat kun je ermee?

Kennis delen 

Wij delen graag onze kennis over de ontwikkelingen op het gebied van Mobiliteit. Download gratis onze whitepapers: informatieve documenten over een specifiek onderwerp.