Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De nieuwe mobielen

De nieuwe mobielen is de podcastreeks van ANWB Zakelijk over de toekomst van mobiliteit. Wij wensen je veel luisterplezier!

Bekijk de afleveringen 

De nieuwe mobielen

Mobiliteit is op veel onderdelen aan het veranderen. Je zou het gerust een transitie kunnen noemen. Partijen in de mobiliteitssector hebben allemaal hun eigen uitdagingen. Zij moeten beslissingen gaan nemen, om op de lange termijn hun positie in de markt te behouden.

Mobiliteit is op veel onderdelen aan het veranderen. Je zou het gerust een transitie kunnen noemen. Partijen in de mobiliteitssector hebben allemaal hun eigen uitdagingen. Zij moeten beslissingen gaan nemen, om op de lange termijn hun positie in de markt te behouden.

Welkom bij De nieuwe mobielen

De nieuwe mobielen is de podcastreeks van ANWB Zakelijk. Je hoort er boeiende gesprekken en interessante discussies over de uitdagingen waar we op het gebied van mobiliteit mee te maken hebben.

Elektrisch rijden heeft de toekomst

Nederland is koploper wat betreft elektrisch rijden, maar wat moet er nog gebeuren om elektrisch rijden écht volwassen te maken? In de nieuwste reeks afleveringen spreekt Malou van der Starre met mobiliteitsexperts over elektrisch rijden. 

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen straks zijn elektrische auto kan opladen? Hoe gaan bedrijven de transitie naar een elektrisch wagenpark realiseren? En wat gebeurt er met verdienmodellen van garage- en herstelbedrijven als iedereen straks elektrisch rijdt?

Deze onderwerpen en meer komen allemaal aan bod in deze nieuwe reeks van De nieuwe mobielen. 

Elektrisch rijden volwassen maken (2021)

De auto van de toekomst Aflevering 1

Nederland is één van de koplopers wat betreft elektrisch rijden. Maar we zijn er nog niet. Wat kunnen we verwachten van de elektrische auto van de toekomst?

Laadpaal gezocht Aflevering 2

In Nederland staan er relatief gezien al veel laadpalen. Straks komen er nog miljoenen extra elektrische auto's bij. Wat is er nodig om de laadinfrastructuur volwassen te maken?

Wordt refurbished de nieuwe occasion? Aflevering 3

De opmars van elektrische auto’s zorgt voor radicale veranderingen in de auto-industrie. Wat voor effect heeft elektrisch rijden op onderhoud, reparaties en pechhulp?

Het elektrisch wagenpark Aflevering 4

Wagenparkbeheerders staan op dit moment voor heel wat keuzes: hoe en wanneer maken ze de overstap naar een elektrisch wagenpark?

De toekomst van mobiliteit (2020)

In deze reeks van 3 afleveringen gaat Annette van Soest (voormalig BNR-presentatrice) in gesprek over het belang van data en samenwerking. Ook privacy rondom data en de (on)mogelijkheden van data komen uitgebreid aan bod. En hoe belangrijk is de samenwerking van mobiliteitspartijen van de toekomst? Je hoort het allemaal in deze reeks.

Wij wensen je veel luisterplezier!

Klik op de aflevering waar je naar wilt luisteren of beluister de gehele reeks via je favoriete podcastapp.

Aflevering 1 

Stappen we over 10 jaar nog net zo vanzelfsprekend in de auto?
We leven in een tijd dat technologische ontwikkelingen elkaar in een razend tempo opvolgen. Tegelijkertijd zien we dat de druk op ons mobiliteitsnetwerk elk jaar toeneemt.

Aflevering 2 

Leven we nu al in de toekomst?  
Bij elke reis die we maken denken we zelf na over onze manier van vervoer. Maar wat verandert er voor de mobiliteitssector als data gaat bepalen hoe mensen gaan reizen? We staan ook stil bij de impact van corona.

Aflevering 3 

Het belang van samenwerking wordt steeds groter
De belangrijkste ontwikkeling binnen mobiliteit is toch wel MaaS (Mobility as a Service). Er is heel veel mogelijk, maar het komt nog lastig van de grond. Waardoor komt dat?