De nieuwe mobielen

De nieuwe mobielen

De nieuwe mobielen is de podcastreeks van ANWB Zakelijk over de toekomst van mobiliteit. Wij wensen je veel luisterplezier!

Bekijk de afleveringen

De nieuwe mobielen

Mobiliteit is op veel onderdelen aan het veranderen. Je zou het gerust een transitie kunnen noemen. Partijen in de mobiliteitssector hebben allemaal hun eigen uitdagingen. Zij moeten beslissingen gaan nemen, om op de lange termijn hun positie in de markt te behouden.

Voor elke mobiliteitsprofessional is het belangrijk om ontwikkelingen in de markt te blijven volgen. Het luisteren naar een goed gesprek tussen kenners van de markt en (lokale) overheden is een slimme en leuke manier!

Welkom bij De nieuwe mobielen

De nieuwe mobielen is de podcastreeks van ANWB Zakelijk. Je hoort er boeiende gesprekken en interessante discussies over de uitdagingen waar we op het gebied van mobiliteit mee te maken hebben.

Het belang van data

In deze reeks van 3 afleveringen gaat Annette van Soest (voormalig BNR-presentatrice) in gesprek over het belang van data en samenwerking. Ook privacy rondom data en de (on)mogelijkheden van data komen uitgebreid aan bod. En hoe belangrijk is de samenwerking van mobiliteitspartijen van de toekomst? Je hoort het allemaal in deze reeks.

Wij wensen je veel luisterplezier!

Klik op de aflevering waar je naar wilt luisteren of beluister de gehele reeks via je favoriete podcastapp:

Podcasts

Aflevering 1

Aflevering 1

Stappen we over 10 jaar nog net zo vanzelfsprekend in de auto?
We leven in een tijd dat technologische ontwikkelingen elkaar in een razend tempo opvolgen. Tegelijkertijd zien we dat de druk op ons mobiliteitsnetwerk elk jaar toeneemt.

Aflevering 2

Aflevering 2

Leven we nu al in de toekomst?  
Bij elke reis die we maken denken we zelf na over onze manier van vervoer. Maar wat verandert er voor de mobiliteitssector als data gaat bepalen hoe mensen gaan reizen? We staan ook stil bij de impact van corona

Aflevering 3

Aflevering 3

Het belang van samenwerking wordt steeds groter
De belangrijkste ontwikkeling binnen mobiliteit is toch wel MaaS (Mobility as a Service). Er is heel veel mogelijk, maar het komt nog lastig van de grond. Waardoor komt dat?