Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De nieuwe mobielen

Is dit het moment om het wagenpark te elektrificeren?

Direct luisteren? 

Het elektrisch wagenpark

Aflevering 4

Wagenparkbeheerders staan op dit moment voor heel wat keuzes: hoe en wanneer maken ze de overstap naar een elektrisch wagenpark? En wat als hun medewerkers helemaal niet zitten te wachten op een elektrische wagen?

Met de opkomende zero-emissiezones in 2025 wordt het steeds lastiger om met een dieselwagen de stad in te rijden. Maar een wagenpark met tientallen - of misschien wel honderden - bedrijfswagens is niet zomaar te elektrificeren. In deze aflevering spreken we Roland Steinmetz van EV Consult en Rogier Havelaar, directeur stadslogistiek bij PostNL. Hoe pakt een bedrijf zoals PostNL, dat duizenden bedrijfswagens bezit, de transitie aan? In het gesprek wordt duidelijk dat de transitie zich op de lange termijn altijd loont, ook financieel gezien. Hoe bedrijven met de overstap kunnen beginnen hoor je in deze laatste aflevering.

Luisterduur: 21 min.

Aflevering 4: de switch naar een elektrische wagenvloot

 

Deelnemers podcast

 

Roland Steinmetz

Directeur en mede eigenaar EVConsult

 

Rogier Havelaar

Directeur Stadslogistiek PostNL

Meer informatie

Het wagenpark elektrificeren 

Wat komt er allemaal bij kijken? Is jouw bedrijf klaar om de overstap naar elektrisch vervoer te maken? We spraken een elektrisch rijden expert.

Visie op de toekomst van elektrisch rijden 

Elektrische rijden is bezig aan een flinke opmars, vooral bij zakelijke rijders. We gingen in gesprek met Willem Aal – directeur ANWB Zakelijk – over zijn visie op elektrisch rijden.

Alle elektrische bestelwagens op een rijtje 

Bekijk alle nu leverbare elektrische bestelauto’s voor ondernemers in een handig overzicht, inclusief prijs, actieradius, laadruimte en maximaal trekgewicht.