Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De nieuwe mobielen

Wat is er nodig om de laadinfrastructuur volwassen te maken?

Direct luisteren 

Laadpaal gezocht

Aflevering 2

In Nederland staan er relatief gezien al veel laadpalen. Maar om straks al die miljoenen extra elektrische auto’s snel en efficiënt op te laden, moeten we nog een behoorlijke transformatie ondergaan. Wat is er daarom nodig om de laadinfrastructuur volwassen te maken?

Naar verwachting gaan we van 300.000 naar 2 miljoen elektrische voertuigen in 2030. Dit betekent dat er in de komende jaren zo’n anderhalf miljoen laadpalen bij moeten komen. Op dit moment kan het elektriciteitsnetwerk dat nog niet aan. Over deze en overige uitdagingen gaan we in gesprek met Harm Jan Idema van consultantbureau APPM. En met Shareen Bodha van New Motion.

Zou Vehicle-to-grid bijvoorbeeld een oplossing zijn en hoe werkt dat? Harm Jan vertelt ons over de uitdagingen die elektriciteitsmaatschappijen en ontwikkelaars van laadpalen hebben en hoe we deze uitdagingen gaan oplossen. Shareen legt uit wat slimme laadpalen nou precies doen en hoe het laden in de toekomst betaalbaar moet blijven voor de berijder.

Luisterduur: 22 min.

Aflevering 2: laadpaal gezocht

 

Deelnemers podcast

 

Harm Jan Idema

Managing Consultant Zero Emissie Mobiliteit Consultantbureau APPM

 

Shareen Bodha

Head of Proposition & Marketing New Motion

Meer informatie

Laadpaal aanschaffen 

Steeds meer werknemers rijden in een elektrische auto naar klanten en kantoor. Overweeg je daarom laadpalen te installeren bij je bedrijf? Wij helpen je verder op weg.

Is het tijd om over te stappen? 

Waar moet je – als ondernemer - rekening mee houden als je wilt overstappen op elektrisch rijden? Lees de voor- en nadelen voor ondernemers.

Het wagenpark elektrificeren 

Wat komt er allemaal bij kijken? Is jouw bedrijf klaar om de overstap naar elektrisch vervoer te maken? We spraken een elektrisch rijden expert.