De nieuwe mobielen

De nieuwe mobielen

Er is heel veel mogelijk met MaaS, maar het komt nog lastig van de grond. Waardoor komt dat?

Direct luisteren

Het belang van samenwerking wordt steeds groter

Aflevering 3

De belangrijkste ontwikkeling binnen mobiliteit is toch wel MaaS (Mobility as a Service). De gasten zijn het grotendeels eens: er is heel veel mogelijk, maar het komt nog lastig van de grond.  Waardoor komt dat? Wat is er nodig om MaaS succesvol te laten zijn?

Duidelijk is dat mobiliteit zowel nu als ook in de toekomst alles met data te maken heeft. Hier gaan we in deze aflevering dieper op in. Hoe huiverig zijn partijen om data met elkaar te delen? En waarom is dat? Belangrijk is ook om ervoor te zorgen dat de gebruiker eigenaar van de data blijft.

Ook wordt gesproken over het belang van samenwerken. Alle partijen zijn het over één ding eens: om deze mobiliteitsontwikkelingen te laten slagen is samenwerking belangrijk. Partijen dienen elkaar op te zoeken en van elkaars sterkten gebruik te maken. Pas dan kun je succesvol innoveren.

Luisterduur: 37 min.

De nieuwe mobielen is de podcastreeks van ANWB Zakelijk. Je hoort er boeiende gesprekken en interessante discussies over de uitdagingen waar we op het gebied van mobiliteit mee te maken hebben.

Liever via je favoriete podcast app luisteren?
-    Spotify
-    Apple Podcasts

Meer informatie

Data voorkomt pech onderweg

Data voorkomt pech onderweg

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn we steeds beter in staat om grote hoeveelheden data te verwerken. 

MaaS: slimmer en flexibeler reizen

MaaS: slimmer en flexibeler reizen

Als onderdeel van de Mobiliteitsalliantie houdt ook de ANWB zich bezig met slimme en flexibele reisoplossingen. Mobility as a Service (MaaS) is hier onderdeel van.

ANWB Zakelijk: mobiliteitsdienstverlening

ANWB Zakelijk: mobiliteitsdienstverlening

ANWB is er van oudsher voor de particuliere berijder, maar is ook in de grootzakelijke markt actief met pechhulp. Technologie zorgt voor veel veranderingen