Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De nieuwe mobielen

Er is heel veel mogelijk met MaaS, maar het komt nog lastig van de grond. Waardoor komt dat?

Direct luisteren 

Het belang van samenwerking wordt steeds groter

Aflevering 3

De belangrijkste ontwikkeling binnen mobiliteit is toch wel MaaS (Mobility as a Service). De gasten zijn het grotendeels eens: er is heel veel mogelijk, maar het komt nog lastig van de grond. Waardoor komt dat? Wat is er nodig om MaaS succesvol te laten zijn?

Duidelijk is dat mobiliteit zowel nu als ook in de toekomst alles met data te maken heeft. Hier gaan we in deze aflevering dieper op in. Hoe huiverig zijn partijen om data met elkaar te delen? En waarom is dat? Belangrijk is ook om ervoor te zorgen dat de gebruiker eigenaar van de data blijft.

Ook wordt gesproken over het belang van samenwerken. Alle partijen zijn het over één ding eens: om deze mobiliteitsontwikkelingen te laten slagen is samenwerking belangrijk. Partijen dienen elkaar op te zoeken en van elkaars sterkten gebruik te maken. Pas dan kun je succesvol innoveren.

Luisterduur: 37 min.

 

Deelnemers podcast De nieuwe mobielen

 

Jeroen Kruisweg

Directeur ALD Automotive Nederland

 

Lizann Tjon

Programma Manager Smart Mobility Gemeente Amsterdam

 

Maurice Geraets

Directeur Nederland NXP

Meer informatie

Data voorkomt pech onderweg 

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn we steeds beter in staat om grote hoeveelheden data te verwerken. 

Pechhulp blijft ontwikkelen 

75 Jaar Wegenwacht, dat is 75 jaar service langs de weg door de ANWB. In driekwart eeuw is er veel veranderd. Oók voor de zakelijke klanten van de ANWB.