Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De nieuwe mobielen

Ook voor mobiliteit volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in een razend tempo op.

Direct luisteren 

Stappen we over 10 jaar nog net zo vanzelfsprekend in de auto?

Aflevering 1

We leven in een tijd dat technologische ontwikkelingen elkaar in een razend tempo opvolgen. Tegelijkertijd zien we dat de druk op ons mobiliteitsnetwerk elk jaar toeneemt. Data zorgt ervoor dat we straks anders gaan reizen. Dit vraagt om andere oplossingen vanuit de mobiliteitsaanbieder.

Ontwikkelingen zoals MaaS (Mobility as a Service) zijn in volle gang

Welke uitdagingen zijn er als grote steden in de toekomst minder goed bereikbaar worden? Als partijen op een slimmere manier mobiliteit willen aanbieden, dan hebben ze zoveel mogelijk data nodig. Daarvoor zullen zij data met elkaar moeten delen.

Hoe pak je dat aan en welke mogelijkheden biedt dat? En dat leidt tot een andere belangrijke vraag: hoe zit het met de privacy? Van wie zijn al die data-gegevens - nu en in de toekomst? De deelnemers delen ieder hun visie en ervaring op deze vragen. 

Luisterduur: 20 min.

 

 

Deelnemers podcast De nieuwe mobielen

 

Jeroen Kruisweg

Directeur ALD Automotive Nederland

 

Lizann Tjon

Programma Manager Smart Mobility Gemeente Amsterdam

 

Maurice Geraets

Directeur Nederland NXP

Meer informatie

Data voorkomt pech onderweg 

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn we steeds beter in staat om grote hoeveelheden data te verwerken. 

Pechhulp blijft ontwikkelen 

75 Jaar Wegenwacht, dat is 75 jaar service langs de weg door de ANWB. In driekwart eeuw is er veel veranderd. Oók voor de zakelijke klanten van de ANWB.