De nieuwe mobielen

De nieuwe mobielen

Ook voor mobiliteit volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in een razend tempo op.

Direct luisteren

Stappen we over 10 jaar nog net zo vanzelfsprekend in de auto?

Aflevering 1

We leven in een tijd dat technologische ontwikkelingen elkaar in een razend tempo opvolgen. Tegelijkertijd zien we dat de druk op ons mobiliteitsnetwerk elk jaar toeneemt. Data zorgt ervoor dat we straks anders gaan reizen. Dit vraagt om andere oplossingen vanuit de mobiliteitsaanbieder.

Ontwikkelingen zoals MaaS (Mobility as a Service) zijn in volle gang

Welke uitdagingen zijn er als grote steden in de toekomst minder goed bereikbaar worden? Als partijen op een slimmere manier mobiliteit willen aanbieden, dan hebben ze zoveel mogelijk data nodig. Daarvoor zullen zij data met elkaar moeten delen.

Hoe pak je dat aan en welke mogelijkheden biedt dat? En dat leidt tot een andere belangrijke vraag: hoe zit het met de privacy? Van wie zijn al die data-gegevens - nu en in de toekomst? De deelnemers delen ieder hun visie en ervaring op deze vragen. 

Luisterduur: 20 min.

De nieuwe mobielen is de podcastreeks van ANWB Zakelijk. Je hoort er boeiende gesprekken en interessante discussies over de uitdagingen waar we op het gebied van mobiliteit mee te maken hebben.

Liever via je favoriete podcast app luisteren?
-    Spotify
-    Apple Podcasts

Meer informatie

Data voorkomt pech onderweg

Data voorkomt pech onderweg

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn we steeds beter in staat om grote hoeveelheden data te verwerken. 

Pechhulp blijft ontwikkelen

Pechhulp blijft ontwikkelen

75 Jaar Wegenwacht, dat is 75 jaar service langs de weg door de ANWB. In driekwart eeuw is er veel veranderd. Oók voor de zakelijke klanten van de ANWB.