Vouwwagenverzekering
Leden 5% korting

Vouwwagenverzekering

 • Nu met gratis rechtsbijstand!
 • 24/7 hulp Alarmcentrale
 • Gratis vervangend verblijf
Bereken je premie

Vouwwagenverzekering

Goed verzekerd kamperen

Jouw vouwwagen is goed verzekerd met de ANWB Vouwwagenverzekering. Standaard ben je verzekerd voor schade of diefstal. Breid je vouwwagenverzekering uit met de aanvullende dekkingen: Hagel- en Stormschade, Inventaris en Verhaalsrechtsbijstand. De Alarmcentrale staat dag en nacht voor je klaar en neemt alle zorg uit handen. Zo kun jij ontspannen kamperen.

Vouwwagenverzekering afsluiten

Gratis vervangend verblijf

Gratis vervangend verblijf

Is je vouwwagen gestolen of beschadigd? Dat betekent niet het einde van je kampeervakantie. Wij zorgen namelijk voor vervangend verblijf. Zo kun jij verder genieten van je vakantie.

Je vouwwagen goed verzekerd

Je vouwwagen goed verzekerd

Met de ANWB Vouwwagenverzekering is je nieuwe vouwwagen tot vijf jaar na aankoop bij diefstal of total loss verzekerd voor de totale nieuwwaarde. Met een tweedehands vouwwagen kun je bij verlies rekenen op drie jaar aanschafwaardedekking.

5% korting voor ANWB-leden

5% korting voor ANWB-leden

Als ANWB-lid ontvang je 5% korting op de premie van de ANWB Vouwwagenverzekering. Ben je nog geen lid? Dan kun je tijdens afsluiten van de verzekering lid worden om direct te profiteren van het voordeel.

Dekking Vouwwagenverzekering

Basisdekking:

 • 24/7 Hulpverlening
 • Vervangend verblijf
 • Repatriëring
 • Nu met gratis rechtsbijstand!

Aanvullend te verzekeren

Hagelschade en stormschade dekking

Wil je jouw vouwwagen verzekeren tegen hagelschade en stormschade? Kies dan deze aanvullende dekking.

Inventaris dekking

Met deze aanvullende dekking is ook de inventaris van je vouwwagen meeverzekerd. Je hebt keuze uit drie bedragen, waarbij het maximale bedrag € 2.500,- is. Onder de inventaris verstaan wij de losse inventaris die niet door de fabrikant zijn meegeleverd, zoals beddengoed, gasflessen, gordijnen of een televisie.

Rechtsbijstand

Soms kan je in een ingewikkelde juridische situatie verzeild raken. Met de dekking rechtsbijstand verzeker je jezelf van professionele ondersteuning, in de vorm van verkeers-, straf-, en contractrechtsbijstand in binnen- en buitenland. Deze rechtsbijstandsdekking is gratis voor leden!

Gratis rechtsbijstand voor Leden

ANWB-Leden ontvangen nu gratis de dekking Verhaalsrechtsbijstand. Met deze aanvullende verzekering ben je verzekerd van deskundige juridische hulp bij het verhalen van vouwwagenschade op de tegenpartij als deze daarvoor aansprakelijk is. Bijvoorbeeld na een verkeersongeval en bij aan- en verkoopconflicten of reparatie van jouw vouwwagen.

Vouwwagenverzekering online afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Vouwwagenverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

 

Top 5 veelgestelde vragen

In de basisdekking ben je verzekerd voor schade aan de caravan en aan- en bijbouw. Vergoed wordt schade die is ontstaan door:

 • botsen, slippen, omslaan, van de weg of te water raken;
 • (poging tot) inbraak of diefstal;
 • vandalisme;
 • brand, ontploffing, kortsluiting en blikseminslag;
 • overstroming;
 • regen, sneeuw en smeltwater.

Lees meer over de basisdekking caravanverzekering.

Nee, een voortent en mover kun je wel aanvullend meeverzekeren. De totale waarde van zaken die aan de caravan worden bevestigd of in de onmiddellijke nabijheid van de caravan worden geplaatst (voortent, mover, fietsenrek, schuurtje) kunnen worden meeverzekerd. Lees meer over aanbouw caravan verzekeren.

Je caravan is slechts gedeeltelijk via jouw autoverzekering verzekerd. Jouw caravan is alleen meeverzekerd op je autoverzekering als deze is aangekoppeld aan je auto voor schade die je daarmee bij een ander veroorzaakt Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Is de caravan niet aangekoppeld? Dan loopt de WA dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan de caravan zelf of de spullen in de caravan zijn niet verzekerd via jouw autoverzekering, hiervoor kun je een Caravanverzekering afsluiten.

Bij een toercaravan die in het buitenland staat, stelt de ANWB geen maximale termijn. Lees meer over gebruik toercaravan.

Standaard is je eigen risico €75. Als je de schade laat herstellen door een reparateur die door ons is geselecteerd dan vervalt het eigen risico. Je hoeft zelfs niet de rekening voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks aan de schadehersteller. Als je de schade aan jouw caravan niet laat herstellen bij een van onze schadeherstellers geldt er wel een eigen risico. Dit eigen risico bedraagt dan €75. Voor hagel- en stormschade geldt een extra eigen risico van € 75,- als je geen hagelbestendig dak hebt. Lees meer over eigen risico.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service