Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verhuur van de caravan

Is verhuur of ander gebruik van de caravan toegestaan?

Als je een ANWB Caravanverzekering afsluit, gaan wij ervan uit dat je de caravan recreatief gebruikt. Daarbij gebruik je de caravan in de standaarduitvoering zoals deze door de fabrikant, importeur of dealer is geleverd. We bespreken hieronder hoe jouw caravan is verzekerd in het geval van verhuur, zakelijk gebruik, bewoning en in het buitenland.

Verhuur van de caravan

Gebruik je als polishouder jouw caravan een periode niet en wil je de caravan verhuren aan vrienden of aan derden? Bij verhuur van de caravan ben je niet verzekerd voor schade. Je mag jouw caravan wel uitlenen, zonder dat je hiervoor geld ontvangt.

Zakelijk gebruik van jouw caravan

Zet je als polishouder jouw caravan in voor zakelijk gebruik? In het geval van zakelijk gebruik van de caravan ben je niet verzekerd voor schade. Wil je jouw caravan zakelijk gebruiken? Dan kun je deze bij de ANWB niet verzekeren.

Bewoning van de caravan

Je mag de caravan die je hebt verzekerd niet (semi-) permanent bewonen en gebruiken als hoofdverblijf – de plaats waar je feitelijk woont en je sociale en maatschappelijke activiteiten zich hoofdzakelijk afspelen. Als je jouw caravan toch voor (semi-) permanente tijd wilt bewonen dan heb je toestemming nodig van jouw verzekeraar. Neem hiervoor contact met ons op. Als je bijvoorbeeld drie maanden per jaar met jouw caravan in het buitenland verblijft dan wordt dat niet als (semi-) permanent bewonen gezien en dan hoef je dus geen contact met ons op te nemen.

Caravan in het buitenland

Wil je jouw caravan in het buitenland neerzetten? Het is toegestaan om de toercaravan in het buitenland te laten staan. Bij de ANWB Caravanverzekering wordt geen limiet gesteld aan het aantal dagen dat jouw caravan in het buitenland wordt geplaatst. Wel is het verplicht de caravan in een stalling te plaatsen gedurende de winterperiode.

Veelgestelde vragen

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.