Reisverzekering voor wintersporten

Waar moet je op letten en wat is er verzekerd?

In de sneeuw of op het ijs kun je je op allerlei manieren vermaken. Ga jij binnenkort ook op wintersport? Let er dan op dat niet alle wintersporten standaard in je reisverzekering gedekt zijn. Wij leggen je alles uit over de reisverzekering voor wintersporten.

Reisverzekering wintersporten

Controleer daarom voor vertrek of jouw sport wel is verzekerd. Om je hierbij te helpen, leggen we van een aantal wintersporten uit hoe dit geregeld is in je reisverzekering.

Skiën of snowboarden

Skiën en snowboarden zijn voor velen de meest bekende wintersporten. Als je dit doet op vooraf geprepareerde pistes met markeringen, kun je je hiervoor verzekeren. Je hebt dan wel de aanvullende dekking Wintersport nodig op je reisverzekering.

Off-piste skiën

Begeef jij je liever buiten de gebaande paden en kies je voor off-piste skiën? Ook hiervoor kun je je verzekeren met de aanvullende dekking Wintersport. Houd er echter wel rekening mee dat er een begeleider mee moet gaan. Verder ben je niet verzekerd voor de ongevallendekking. Dit houdt in dat je geen recht hebt op uitkering als je door een ongeval off-piste overlijdt of invalide wordt.

Schaatsen

Nederland staat bekend als een echt schaatsland, of dit nu binnen of buiten is. Toch is de kans op echt natuurijs bij ons vrij klein. Wellicht zoek je het ijs daarom elders op, bijvoorbeeld in Scandinavië of Oostenrijk. In je reisverzekering ben je hiervoor standaard verzekerd. Ook als je wedstrijden schaatst.

IJshockey

Is normaal schaatsen voor jou niet uitdagend genoeg? Dan waag je je misschien wel aan ijshockey. Let op dat je hiervoor binnen je reisverzekering de dekking Wintersport nodig hebt. En dat je ook bij deze sport geen ongevallendekking hebt.

Langlaufen of wandelen

Niet iedereen hoeft snel de berg naar beneden. Misschien wil je juist extra kunnen genieten van het uitzicht en kies je daarom voor langlaufen of een wandeling. Deze activiteiten zijn gewoon standaard verzekering in je reisverzekering.

Sleeën

Blijf je liever wat lager bij de grond? Dan kun je met de slee de berg afgaan. Ook hiervoor heb je geen aanvullende dekking nodig in je reisverzekering.

Ga jij op wintersport iets doen wat hierboven niet genoemd staat? Kijk dan in het volledige overzicht van gevaarlijke sporten wat wel of niet is verzekerd.

Corona volledig vergoed in je ANWB Reisverzekering

Met de ANWB Reisverzekering ben je ook tijdens corona goed verzekerd, ongeacht het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De kleurcode op je vakantiebestemming maakt dus niet meer uit. Wel zo fijn! Bekijk het volledige overzicht van de coronadekking.

Wintersportverzekering afsluiten

Ga goed verzekerd de piste of ijsbaan op. Sluit daarom een ANWB Reisverzekering met Wintersportdekking af. En denk ook aan de dekking Medische kosten. Ziektekosten in het buitenland worden namelijk niet altijd volledig vergoed door je zorgverzekeraar.

Let op: in sommige landen is het ook verplicht om een Aansprakelijkheidsverzekering te hebben op de skipiste.

Meer over de Wintersportverzekering