Naar artikel

Wintersport en bijzondere sporten

Met de dekking Wintersport en bijzondere sporten is schade of diefstal van je uitrusting en eventuele huur van een vervangende uitrusting verzekerd. Ook onvoorziene uitgaven zoals de kosten van vervoer per helikopter of banaan worden vergoed.

Vergoeding bij dekking Wintersport en bijzondere sporten

De dekking Wintersport en bijzondere sporten bij de ANWB Reisverzekering vergoedt de onderstaande kosten die verband houden met het beoefenen van wintersport en bijzondere sporten:

  1. Onvoorziene uitgaven.
  2. Kosten van skilessen en/of skipas die je vooraf hebt betaald. Wij vergoeden de kosten voor de dagen als je er door ziekte, ongeval of aandoening geen gebruik van kon maken.
  3. Huur van vervangende uitrusting als jouw eigen uitrusting is beschadigd, gestolen of verloren tijdens de reis.
  4. Beschadigde, verloren of gestolen uitrusting. Wij vergoeden per verzekerde per reis maximaal het verzekerde bedrag volgens de dekking Bagage.

Let op
Medische kosten vallen niet onder de dekking Wintersport en bijzondere sporten. Daarom adviseren wij je om naast de dekking Wintersport en bijzondere sporten ook altijd medische kosten mee te verzekeren. Andersom geldt overigens ook. Als je geen Wintersportdekking hebt, zijn medische kosten gemaakt tijdens wintersport niet gedekt (ook al heb je de dekking Medische kosten).

Wil je bijzondere of gevaarlijke sporten meeverzekeren?

Ga je op wintersport of hou je van andere avontuurlijke sporten? En wil je weten of jouw sport verzekerd is? Bekijk dan ons overzicht.

Ga je naast je wintersport ook nog op zonvakantie? Een doorlopende reisverzekering is dan vaak voordeliger. Bovendien ben je het hele jaar door verzekerd.