Naar artikel

Dekking Medische kosten

Wat vergoedt de dekking Medische kosten?

Een misvatting is dat alle zorg ook in het buitenland via jouw zorgverzekering verzekerd is. Maar alleen de zorg tegen de Nederlandse kostprijs wordt vergoed. De dekking Medische kosten is een aanvulling op de Nederlandse zorgverzekering. Als je bijvoorbeeld in Turkije of Zwitserland in het ziekenhuis wordt opgenomen, ga je vaak direct naar een privékliniek. De kosten kunnen hoog oplopen. Ben je niet verzekerd voor medische kosten via je reisverzekering? Dan adviseren wij jou om ook de de aanvullende dekking Medische kosten mee te verzekeren met je ANWB Reisverzekering.

Ga je op wintersport?

Zorg dan dat je goed verzekerd bent met de juiste dekkingen tegen onverwachte kosten bij een ski- of snowboardongeval. Als je op wintersportvakantie gaat, adviseren wij je om bij je ANWB Reisverzekering de aanvullende dekking Wintersport en Medische kosten af te sluiten. De standaard basisverzekering dekt namelijk lang niet alles en zorgverzekeraars vergoeden deze kosten vaak niet. Vergeet ook je aansprakelijkheidsverzekering niet. Als je zelf een ongeluk veroorzaakt, ben je namelijk aansprakelijk.

Vergoedingen medische kosten ANWB Doorlopende Reisverzekering:

Medische kosten
Compact*
Compleet
In het buitenland (m.u.v. tandheelkundige kosten) kostprijs kostprijs

In Nederland per verzekerde (m.u.v. tandheelkundige kosten)

 n.v.t. € 1.600

Tandheelkundige kosten per verzekerde

 n.v.t. € 600

Medische kosten per huisdier

 n.v.t. € 150

Ga je naast je wintersport ook nog op zonvakantie? Een doorlopende reisverzekering is dan vaak voordeliger. Bovendien ben je het hele jaar door verzekerd.

* Medische kosten Compact is alleen af te sluiten via de ANWB winkels en het Leden Service Center (Tel. 088 269 2222).