Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is snel afgesloten. Maar wat is een annuleringsverzekering precies?

Korte uitleg annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer je reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad.

Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering voordelen. Je krijgt een deel van je reis vergoedt. Er zijn twee typen annuleringsverzekeringen: een doorlopende annuleringsverzekering en een kortlopende annuleringsverzekering.

Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar verzekerd tegen de annuleringskosten als je reis niet doorgaat of afgebroken moet worden. Ook weekendjes weg in Nederland zijn bij de ANWB verzekerd evenals concert- en theaterkaarten. Ga je vaker per jaar op reis? Dan valt een doorlopende annuleringsverzekering meestal goedkoper uit dan een kortlopende annuleringsverzekering. Met een doorlopende annuleringsverzekering heb je geen omkijken naar je verzekering en kan je met een gerust gevoel vakanties en weekendjes weg boeken.

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor één vakantie of wintersportvakantie. Een kortlopende annuleringsverzekering stopt automatisch op de datum die jij opgeeft.

Bereken snel en eenvoudig de premie