ANWB Verkeersquiz ‘Nieuwe regels en borden’

Test jezelf!

Vorig jaar deden 90.000 mensen mee aan ANWB Verkeersquiz ‘Nieuwe regels en borden’. Precies 90% van de deelnemers was gezakt: zij maakten vier fouten of meer in de quiz.

47 procent van de deelnemers had zelfs 9 fouten of meer van de 20 vragen. Kortom, een schokkende uitslag waarop ook Minister van Infrastructuur & Waterstaat Van Nieuwenhuizen reageerde.
‘‘Voor de veiligheid van alle verkeersdeelnemers is het belangrijk om de verkeersregels en de betekenis van de verkeersborden te kennen. Deze quiz van de ANWB laat zien dat dit beter kan en beter moet. Vanuit het ministerie bekijken we de komende tijd wat we kunnen doen om de kennis van de regels en borden onder verkeersdeelnemers te verbeteren. Maar het is natuurlijk allereerst de verantwoordelijkheid van iedereen die de weg op gaat, om op de hoogte te zijn en te blijven van de regels."
Ook een aantal Kamerleden gaven een reactie op de resultaten, hun reactie lees je hier.

Weet jij wél genoeg van nieuwe regels en borden? Doe dan hieronder mee met de verkeersquiz.

ANWB Verkeersquiz

Hoe werkt de quiz?

De verkeersquiz bestaat uit 20 vragen over nieuwe verkeersborden, -regels en -situaties. Aan het einde van de quiz zie je direct welke score je hebt gehaald én of je geslaagd of gezakt bent voor dit officieuze theorie-examen. Ook krijg je uitleg over elke vraag. 


ANWB Experts

Heb je vragen op het gebied van auto's, fietsen, motoren, kampeermiddelen of juridische info? Stel je vraag op anwb.nl/experts, ANWB-leden kunnen rekenen op deskundig en betrouwbaar advies van een ANWB Expert.