Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Alles voor je vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten

Het staat bekend als het land van spectaculaire architectonische hoogstandjes als de palmeilanden in de hoofdstad Dubai. Maar in de Verenigde Arabische Emiraten is het ook goed toeven voor de liefhebber van lekker winkelen, dansen en ontspannen op het strand. Ben je actief ingesteld, dan kun je met de kameel door de woestijn trekken of gaan snorkelen in de blauwe zee bij Ras Al Khaima. En probeer ook eens af te dingen bij de verkopers die in de steden met hun waren op de soek staan!

Eten en drinken

Alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd, van luxueuze Japanse restaurants tot eenvoudige Indiase eettentjes. Lokale specialiteiten worden buiten de privésfeer nauwelijks aangeboden. De enige uitzondering is mashbous, pittig vlees of vis, geserveerd met even pittige rijst. De populairste vis is de lokaal gevangen hammour, een ondersoort van de grouper. Het gehele jaar door is het verboden alcoholhoudende dranken te nuttigen in de openbare ruimte, afgezien van restaurants, bars en hotels met een speciale vergunning.

Kunst en cultuur

De zeven emiraten Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwan en Ras al-Khaimah raakten in de 19e eeuw onder Brits protectoraat. Na het vertrek van de Engelsen sloten de emiraten zich in 1971 aaneen tot een federatie. Volgens de grondwet van 1975 vormen de zeven emirs de Opperste Raad en kiezen zij uit hun midden een president.

Natuur

Na de vlakke kuststrook aan de Perzische Golf volgen in het binnenland leemvlakten die overgaan in de uitgestrekte woestijnduinen van de Rub al-Khali. Aan de oostgrens reikt het Al-Hajargebergte tot 1100 m. In het hete en droge klimaat is vegetatie alleen mogelijk door kunstmatige bevloeiing. Belangrijk voor het toerisme is alleen het emiraat Sharjah.

Winkelen

De Verenigde Arabische Emiraten staat bekend om het goud. Luxe goederen zijn hier relatief goedkoop. De dutyfreewinkel van Dubai is een van de goedkoopste ter wereld. In de stad zijn grote luxe winkelcentra met een zeer uitgebreid assortiment, van kleding van bekende ontwerpers tot parfum, van cd's tot elektronica. In de soeks (bazaars) wordt onder meer handwerk en sieraden verkocht. Typische souvenirs zijn leren producten, sieraden van goud, zilver en koper, Perzische tapijten, keramiek, potten, waterpijpen, traditionele messen zoals jambias, ingelegde houten doosjes en marmeren schaakborden. Afdingen op de markt wordt aangeraden. Waar de prijzen duidelijk staan aangegeven, staan ze ook vast.

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Dubai

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Dubai

Bezoek de ivoorkleurige Jumeirah-moskee, overnacht onder de heldere sterrenhemel of ga shoppen in de grootse Dubai Mall.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.