Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Torenhoge wolkenkrabbers en woestijn

Ontdek de Verenigde Arabische Emiraten tijdens een rondreis in Dubai.

Rondreizen Dubai 

Ontdek de Verenigde Arabische Emiraten tijdens een rondreis in Dubai

Tijdens een rondreis door Dubai maak je kennis met zowel de torenhoge wolkenkrabbers en moderne extremen van het land als de authentieke eeuwenoude cultuur in het oude Dubai. Maak een avontuurlijke tocht in de woestijn of geniet van de kleurrijke exotische specerijen in de soeks.

Op zoek naar wat anders?

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Dubai 
Bezoek de ivoorkleurige Jumeirah-moskee, overnacht onder de heldere sterrenhemel of ga shoppen in de grootse Dubai Mall.
Alles voor je vakantie naar Dubai 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Dubai.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vaar met een abra op de Creek

De beroemde Dubai Creek loopt dwars door het stadscentrum van Dubai. Meer dan 50 duizend mensen maken iedere dag gebruik van de houten abra's om over het water te reizen. Maak tijdens een rondreis in Dubai een tocht met de houten watertaxi langs de bijzondere gebouwen van de stad.

Bezoek het fort Al Fahidi

In het eeuwenoude stadscentrum van Dubai is het fort Al Fahidi gevestigd. Deze lemen vesting uit de 18e eeuw van het emiraat is vanaf 1995 het indrukwekkendste en grootste museum van het gebied. Gedurende een rondleiding van 2 uur leer je alles over de schitterende cultuur van het oude Dubai en het leven van de bedoeïenen.

Afdingen in de soeks

Het ruikt naar kaneel, kardemom en kruidnagel, en het schittert van het 24 karaat in de verscheidene winkels. De bazaars van Dubai zijn een interessante bezienswaardigheid op zichzelf, die je tijdens een rondreis in Dubai niet mag overslaan. Aangezien de dagelijkse inkopen tegenwoordig in de supermarkten worden gedaan, zijn de soeks niet meer het centrum van het maatschappelijke leven. Toch is het nog altijd een drukte van jewelste rond deze kraampjes. Schaf een leuk souvenir aan, en vergeet niet af te dingen.

Het statige paleis Sheikh Saeed House

De historie van Dubai is innig verbonden met de voormalige residentie van de familie Al Maktoom. Deze familie liet in 1896 een enorm paleis bouwen, dat voor meer dan 40 jaar diende als de woon- en regeringsresidentie van de familie. Sinds 1996 is het Sheikh Saeed Al Maktoum House een museum waar je alles ontdekt over de historie en het sociale leven van Dubai.