Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd voor Dubai

Klimaat en weer in Dubai

Dubai is een van de warmste plekken op aarde met een subtropisch woestijnklimaat. Het bepalen van de beste reistijd voor Dubai is dus voor een groot deel afhankelijk van het weer. Wil je een vakantie naar Dubai boeken, maar liever de drukste periodes ontwijken? Ook dat beïnvloedt de beste reistijd voor een vakantie naar Dubai.

Het weer in Dubai

Wanneer je je door het weer laat leiden, is de periode van oktober tot en met mei de beste reistijd voor een vakantie naar Dubai. Het is dan aangenaam warm, maar niet benauwd. Gemiddelde temperaturen rond de 25 graden Celsius zijn gebruikelijk en 's nachts koelt het niet te veel af. De periode van december tot en met maart gaat wel vaak gepaard met veel neerslag. Wil je dus van niet te warm, maar wel droog weer genieten? Dan vind je in oktober en november de beste reistijd voor Dubai.

De rustigste periodes in Dubai

Ben je op zoek naar rust tijdens je vakantie, dan is de zomer de beste reistijd voor Dubai. Het wordt namelijk zo heet dat de meeste toeristen het land in deze periode vermijden. Juli en augustus zijn de rustigste maanden, wat komt door de gevoelstemperatuur die op kan lopen tot 60 graden Celsius. Wil je liever in een koudere periode Dubai bezoeken en toch grote drukte vermijden? Dan zijn november en januari de beste periodes om het land te bezoeken.

De Ramadan in Dubai

Wil je tijdens je vakantie zorgeloos genieten van het lekkere eten in Dubai? Dan is het af te raden om tijdens de Ramadan naar dit land te reizen. De meeste horecagelegenheden zijn dan overdag gesloten. Lokale bewoners stellen het bovendien niet op prijs wanneer je als toerist openlijk eet en drinkt tijdens de vastenperiode. De Ramadan valt ieder jaar op een ander moment, dus controleer vooraf of je vakantie binnen deze periode valt.

Op zoek naar wat anders?

De indrukwekkende bezienswaardigheden van Dubai 
Bezoek de ivoorkleurige Jumeirah-moskee, overnacht onder de heldere sterrenhemel of ga shoppen in de grootse Dubai Mall.
Alles voor je vakantie naar Dubai 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Dubai.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.