Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Beleef een avontuurlijke vakantie in Spitsbergen

Voor een spectaculaire vakantie reis je af naar Spitsbergen. De eilandengroep, die door de Noren Svalbard wordt genoemd, ligt aan de rand van het noordpoolgebied. Trek je sneeuwschoenen aan en bewonder de gigantische gletsjers, steile bergen en het pakijs. Vergeet ook niet om tijdens je vakantie in Spitsbergen je verrekijker mee te nemen. Wie weet spot je zeevogels, walrussen, walvissen, rendieren en ijsberen.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De rijke flora en fauna van West-Spitsbergen

Tijdens je vakantie in Spitsbergen bezoek je West-Spitsbergen. De westkust beschikt met zijn hoge bergen en gletsjers die uitmonden in diepe fjorden over een alpine karakter. Interessante bezienswaardigheden zijn de Magdalenefjorden met graven van walvisvaarders, de Hornsundfjord waar meerdere gletsjers in terechtkomen en de Liefdefjord bij de gletsjer Monaco. Vanwege de warme Golfstroom heerst hier een milder klimaat. Dat zorgt voor een enorme variatie aan planten en dieren in het gebied. Regelmatig spot je hier rendieren, poolvossen, ijsberen, walvissen, robben, walrussen en duizenden vogels. De 2500 inwoners van de streek leven vrijwel allemaal in Longyearbyen.

Uitgestrekte toendra in Oost-Spitsbergen

Bij Oost-Spitsbergen reis je langs brede, vlakke bergtoppen, gletsjers en over uitgestrekte toendra. Het grote eiland Nordaustlandet is zelfs voor 80 procent met ijs bedekt. Nog tot ver in de zomer is de zee hier onbegaanbaar door het pakijs. Voor de andere eilanden geldt ook dat ijs en sneeuw lang blijft liggen. Zo ligt op het meest oostelijk gelegen eiland Kvitøya een sneeuwlaag van meer dan 400 meter hoog. Met de boot vaar je langs loodrechte steile kliffen bij de Hinlopenstraat, tussen het hoofdeiland en Nordaustlandet in. Duizenden zeekoeten komen naar deze plek om te broeden.

Walrussen spotten op Prins Karls Forland

Dieren- en natuurliefhebbers kijken hun ogen uit op het eiland Prins Karls Forland. Dit ruige, langgerekte eiland is sinds 1973 een nationaal park. Tijdens een wandeltocht met een gids kom je langs een vlakke zandrichel waar geregeld walrussen uitrusten. Een andere plek om tijdens je vakantie in Spitsbergen te bezoeken, is het prachtige fjord Trygghamna, in de monding van Isfjord. Hier bevinden zich op de enorme vogelklif Alkhornet tienduizenden zeevogels. Op de vruchtbare hellingen onder de klif wandelen regelmatig poolvossen en rendieren rond.