Wat moet mee in de auto in San Marino?

In San Marino gelden weer andere regels dan in Nederland. Ga goed voorbereid met de auto naar San Marino.

Verplicht mee in de auto

Verplicht mee in de auto of camper

  • Gevarendriehoek - Bij pech of een ongeval is het gebruik van een gevarendriehoek 's nachts of bij slecht zicht buiten de bebouwde kom verplicht (ook als de alarmlichten zijn ingeschakeld). Ook als het voertuig overdag door pech of een ongeval buiten de bebouwde kom in een bocht of op een heuvel stil komt te staan, is het gebruik van een gevarendriehoek verplicht. De gevarendriehoek moet op de auto(snel)weg circa 100 m en op overige wegen circa 50 m achter het voertuig worden geplaatst.
  • Veiligheidshesje - Zowel de bestuurder als de passagiers zijn verplicht een veiligheidshesje te dragen zodra ze uit een voertuig stappen dat buiten de bebouwde kom in het donker of bij slecht zicht door pech of een ongeval stilstaat op de weg. Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).

Advies

  • Let op: controleer bij het huren van een auto altijd of de verplichte uitrusting (gevarendriehoek) aanwezig is en zorg voor veiligheidshesjes voor alle inzittenden.
  • In Italië is dezelfde veiligheidsuitrusting vereist als in San Marino. Controleer ook welke artikelen verplicht zijn in andere landen waar je doorheen reist op anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/verplicht-mee-in-de-auto-in-het-buitenland

Verkrijgbaarheid

  • De meeste veiligheidsartikelen die hier worden genoemd, zijn onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels en via webwinkel.anwb.nl.

Meer praktische informatie voor San Marino

Adressen en telefoonnummers
Douaneregels
Internet en bellen
(Reis)documenten
Praktisch ter plaatse
Verkeer
Verkeersregels
Vervoer