Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar San Marino

San Marino is de oudste republiek van Europa. De staat werd in de vierde eeuw gesticht door de heilige Marinus om te ontkomen aan religieuze vervolging door keizer Diocletianus. De republiek ligt op de steile hellingen van de Monte Titano en is omringd door middeleeuwse poorten en wallen. Het uitzicht vanaf de toren van Guaita is adembenemend en lokt jaarlijks massa's toeristen. Het Staatsmuseum en het Museum van Sint-Franciscus herbergen de belangrijkste kunstschatten van San Marino.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Kunst en cultuur

San Marino, omstreeks 600 voor het eerst bewoond, was van de 9e tot de 13e eeuw een grafelijk, later hertogelijk protectoraat dat rond 1400 onafhankelijk werd. Dankzij de grondwet van 1600 behoort de dwergstaat tot de oudste republieken. Het in de Tweede Wereldoorlog neutrale landje werd in 1944 door Duitse troepen en daarna door geallieerden bezet. In 1968 kwam een einde aan de beschermende status van Italië.

Natuur

San Marino, een 61 km² grote enclave binnen Italië, is een onafhankelijke republiek die geen lid is van de EU. De 28.500 inwoners spreken Italiaans. De landcode is RSM.

Winkelen

In San Marino zijn veel kleine winkels, overdekte winkelstraten, winkelcentra en warenhuizen. De prijzen voor verschillende goederen, zoals elektronica en muziekinstrumenten, zijn wat lager dan in Nederland omdat in San Marino minder belasting wordt geheven. Typische souvenirs zijn postzegels, munten, kleding, schoenen, cosmetica en parfum.