Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een bijzondere rondreis door Roemenië: plekken die je niet mag missen

Het Oost-Europese Roemenië is nog niet zo heel bekend als vakantieland, maar heeft zeker veel te bieden. Tijdens een rondreis door Roemenië ontdek je het interessante Boekarest, kom je door prachtige natuurgebieden en neem je een kijkje bij het kasteel van Dracula.

Op zoek naar wat anders?

De 8 mooiste bezienswaardigheden van Roemenië 
Ontdek de frescokloosters van Boekovina, bekijk Europa’s grootste overheidscomplex in Boekarest en ga op visite bij Graaf Dracula.
Alles voor je vakantie naar Roemenie 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Roemenie.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Het historische in Boekarest

Boekarest is een historische stad vol met bezienswaardigheden. Sla een bezoek aan de hoofdstad dan ook niet over tijdens je rondreis door Roemenië. In het oude centrum wandel je langs vele schitterende art-decogebouwen. Gedurende de jaren '20 en '30 was Parijs een grote inspiratiebron voor de Roemenen, wat terug te zien is in de bouwstijlen. Het imposante Parlementspaleis heeft een oppervlakte van 365.000 m² en is daarmee het grootste gebouw van Europa. Het gigantische bouwwerk werd gebouwd door de dictator Nicolae Ceaușescu. Voordat het gebouw werd voltooid, stierf hij, en nog steeds is het niet af. Neem zeker even een kijkje in het gebouw zelf.

Ontdek de Roemeense natuur

Roemenië heeft schitterende ruige natuurgebieden, waarvan nationaal park Ceahlău zeker is aan te raden. Doordat het natuurpark hoog in de bergen ligt, hangt hier vaak een laaghangende wolkengroep, wat zorgt voor een mysterieuze sfeer. Je maakt mooie wandelingen door het bos en de Bicaz-kloof. Het nationaal park Retezat is het oudste nationale park van het land. Dit natuurgebied omvat een groot gedeelte van het Retezatgebergte, waaronder de 2509 meter hoge bergtop Peleaga. Aan de voet van deze berg ligt het grootste gletsjermeer van Roemenië, het meer van Bucura, dat een oppervlakte heeft van ruim 89.000 m².

Kastelen bezoeken in Roemenië

Het beroemdste kasteel van Roemenië is Bran, waar volgens de geruchten graaf Dracula gewoond heeft. Dit spookachtige kasteel ligt hoog op de top van een rots en wordt omringd door dichte bossen. Je komt dit kasteel tegen als je tijdens je rondreis door Roemenië een bezoek brengt aan de ruige en ongerepte regio Transsylvanië. Of Dracula hier daadwerkelijk gewoond heeft, is de vraag, maar het unieke kasteel met de vele torens en rode daken is zonder meer iconisch.