Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Roemenie

Start hier met de reisvoorbereiding voor je vakantie naar Roemenië. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en lees tips voor het huren van een auto. Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden. Verwonder je aan het rode ravijn, Râpa Roșie, met door erosie gekleurde rotsformaties. Of bezoek Bran Castle, in het hart van Transsylvanië, waar naar verluid Graaf Dracula heeft gewoond. Boek een van de groepsrondreizen die je langs alle hoogtepunten voert. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Roemenië.

De 8 mooiste bezienswaardigheden van Roemenië 
Ontdek de frescokloosters van Boekovina, bekijk Europa’s grootste overheidscomplex in Boekarest en ga op visite bij Graaf Dracula.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Roemenië

Op vakantie in Roemenië komen authentieke steden, mysterieuze kastelen en een gevarieerde natuur samen.

Reisvoorbereiding Roemenië

Op vakantie in Roemenië met de auto is een aantal items verplicht, namelijk een veiligheidsvest, gevarendriehoek en verbanddoos. Verder is een elektronisch tolvignet, het zogeheten rovinieta, verplicht op de doorgaande wegen. Je koopt het vignet online of bij een grenskantoor of tankstation in Roemenië. Bij winterse omstandigheden zijn winterbanden verplicht. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart is voldoende om het land binnen te komen.

Parijs van het Oosten

Een vakantie in Roemenië biedt een mooie combinatie van natuur en cultuur. In Boekarest illustreren de vele art-decogebouwen waarom de hoofdstad ooit Parijs van het Oosten werd genoemd. Enkele hoogtepunten zijn het Parlementspaleis en Atheneum. De bergroute Transfăgărășan levert spectaculaire vergezichten op en bij de Donaudelta geniet je van bijzondere flora en fauna. Ook zien: het kasteel van Bran, dé inspiratie voor Bram Stoker's Dracula.

Reisaanbod Roemenië

Maak op verschillende manieren kennis met Roemenië, bijvoorbeeld tijdens een fly drive, waarbij je met een huurauto zelf op ontdekkingstocht gaat. Je trekt onderweg je eigen plan, maar er is wel een aantal excursies geregeld. Uniek ​zijn de autorondreizen waarbij je niet alleen Roemenië verkent, maar ook een aantal andere landen in Midden- en Oost-Europa, waaronder Hongarije, Servië en Oostenrijk.