Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Top 10 meest vergeten in je reisbagage

Vergeet ze niet!

Je bent vertrokken, eindelijk verlost van de stress rond het inpakken en checken of de deur wel op slot zit. En toch heb je het gevoel dat je iets vergeten bent. Net over de grens schiet het je te binnen: de tandenborstel ligt nog op de wastafel! Gelukkig kun je tegenwoordig overal ter wereld praktisch alles kopen. Voor je volgende vakantie hier een afvinklijstje van de tien meest vergeten reisspullen.

 

1. Oplader

Met stip op nummer één, ver verheven boven alle andere vergeten reisspullen, staat de oplader. Of beter gezegd: opladers. Die voor je telefoon, tablet, laptop, elektrische tandenborstel en nog veel meer. Wat zou het toch fijn zijn als er een alles-in-een-oplader bestond. Maar goed: ook die moet je dan wel meenemen.

2. Tandenborstel

Vergeten, maar je weet wel precies waar hij is. In de beker naast de kraan. Je weet ook waarom. Omdat je op het punt van weggaan nog even je tanden wilde poetsen. Gelukkig is de tandenborstel zeer gemakkelijk vervangbaar omdat hij op heel veel plekken te koop is en de wereld niet kost.

3. Zwemkleding

Je weet al dat het heerlijk warm is op je subtropische reisbestemming, je verheugt je er al weken op. En toch, hoe kón het, heb je helemaal niet gedacht aan de bikini’s en de zwembroeken. Vast omdat ze verstopt liggen in de la met winterhandschoenen en mutsen. Tja, en dan is het in een buitenlandse winkel misschien even zoeken naar een bikini die past en niet te lelijk is, maar het komt vast goed!

4. Paspoort

Je zal de eerste niet zijn die, overvallen door paniek, z'n tas op de schoongeschrobde vliegveldvloer leegkiepert, op zoek naar z'n paspoort. Om vervolgens de plantenoppas te bellen om je paspoort op te halen ('Het ligt op het kastje in de gang!') en NU naar het vliegveld te brengen.

5. Zonnebril

In ons eigen kikkerland schijnt natuurlijk ook de zon. We zitten op terrassen. Rijden auto met laagstaande zon. Wandelen op het strand. Toch voelt het dragen van een zonnebril in eigen land vreemder dan in het buitenland. Alsof we een beetje overdrijven met zo’n theatraal accessoire op onze neus. Terwijl de Italianen zelfs met hun zonnebril op slapen, vergeten wij 'm mee op reis te nemen. Basta! Als eerste in de tas!

6. Fotocamera

Natuurlijk heeft iedereen tegenwoordig een telefoon met een super camerafunctie. Je kunt er oneindig mooier-makende filters overheen leggen, spectaculaire panoramafoto’s mee schieten en alles live naar het thuisfront WhatsAppen. Maar elke fan van de echte foto, met de professionele scherpte en diepte, die vogels wil vastleggen en de gezichten van mensen met groeven en rimpels, reist met een mooie fotocamera. Natuurlijk opgeborgen in een compacte zwarte fototas, gecamoufleerd door dezelfde kleur vloer en dus over het hoofd gezien bij het inpakken.

7. Leesbril en contactlenzen

De stewardess reikt de douaneformulieren uit die je vóór aankomst moet invullen. Naam, adres waar je verblijft, paspoortnummer, enzovoorts. Maar waar is die leesbril toch gebleven? Staat hij misschien op je hoofd, als haarband? Ook niet. Natúúrlijk, de leesbril ligt nog op de krant, en die ligt op de eettafel, en die staat thuis. Zo ook met contactlenzen en de opbergdoosjes met de letters L en R erop: je ziet ze voor je, maar ze liggen nog thuis.

8. Zonnebrandcrème

Je gaat het zonnebaden deze keer rustig opbouwen en niet, zoals vorige keer, levend gefrituurd worden op het strandbedje en rood als een kreeft aan je avondeten. Maanden geleden heb je de zonnebrandcrème in een aanbieding al gekocht: voor de eerste dagen een betrouwbare factor vijftig, daarna dertig en als kers op de taart factor vijftien, om nóg egaler bruin te worden. Het klassieke probleem van te vroeg aangeschafte reisbenodigdheden? Ze staan achter in de kast en je vergeet dat je ze hebt gekocht.

9. Oordopjes

Het kan je gebeuren: een luid snurkende buurman in het vliegtuig (en je moet nog zes uur...), een discofeestje op de camping dat tot in de late uurtjes doorgaat of een uitbundig liefdeskoppel in de hotelkamer naast de jouwe. Je kunt je er aan ergeren, maar veel beter is die herrie buitensluiten met een paar comfortabele oordopjes. Disco? Niks van gemerkt. 

10. EHBO-setje

Mensen die afhankelijk zijn van hun medicatie zal het niet snel overkomen: vergeten medicijnen mee te nemen. Het gebeurt juist de reiziger die thuis geen specifieke klachten heeft, maar op reis wordt overvallen door stekende hoofdpijn, diarree of een snijwond van het messcherpe koraal in zee. De stadswandelaar met nieuwe schoenen en reuzeblaren. De gezellige zanger met zere keel na een  karaokeavond. Kortom, de reiziger die pas aan paracetamol, Norit, Betadine, Strepsils en pleisters denkt als het leed al geschied is. 

Meer tips voor jouw vakantie

Paklijst autovakantie 

Als je met de auto op vakantie gaat zijn er een aantal spullen die je liever niet wilt vergeten, zoals vignetten en milieustickers.

ANWB Reiswijzer 
Tol betalen met je pinpas, kan dat? Zonder milieusticker een stad in, mag dat? Ga goed voorbereid op vakantie met de ANWB Reiswijzer!
Verplicht mee in de auto 
Check van tevoren hoe het zit op jouw bestemming en voorkom onnodig oponthoud of boetes over de grens.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.