Op vakantie - plan je route

Je vakantie is te leuk om stil te staan! Plan daarom van tevoren de route en houd eventuele hulpmiddelen bij de hand. Dan arriveer je snel, veilig en zonder omwegen op je vakantiebestemming. En het beste nieuws? Dat je bij de ANWB alles vindt om je route te plannen. Van routeplanner tot navigatietips.

Plan je route van tevoren

Met de ANWB Routeplanner kun je heel gemakkelijk je route van A naar B berekenen.  Dat kan voor auto, fiets, openbaar vervoer of lopen, voor buiten- én binnenland. Je vult je vertrek en aankomstadres in en de routeplanner voorspelt je reistijd op basis van de actuele verkeersinformatie.

Ga je op vakantie in eigen land? Dan kun je meteen de tankprijzen van de benzinestations op de route bekijken en hoe het zit met parkeren op je eindbestemming.

Plan de route naar je vakantieadres

Hotels langs de route

Wil je lekker uitgerust aankomen op je vakantiebestemming? Boek dan eenvoudig een overnachtingshotel langs één van de 7 populaire vakantieroutes in Europa.

Boek je hotel langs de route

Files vermijden

Natuurlijk kun je niet alle vakantiefiles vermijden, maar met onze zomerdruktekalenders per vakantieland weet je in ieder geval welke dagen je het best niet kunt gaan rijden. Denk bijvoorbeeld aan Zwarte Zaterdag. Je kunt ze online bekijken en eventueel printen in pdf.

Bekijk verkeersdruktekalenders buitenland

Navigatiesystemen: wel of niet?

Navigatiesystemen zijn bijna niet meer weg te denken. Of je nu kiest voor een navigatiesysteem zoals de TomTom of voor een navigatie app op je smartphone: het is een handig middel, vooral wanneer je al onderweg bent. Ook als je op vakantie een auot huurt, kan het slim zijn je eigen navigatiesysteem mee te nemen. De kosten om er een te huren bij je huurauto is vaak nog duurder dan een nieuw systeem te kopen in Nederland.

Bekijk overzicht navigatie apps
Bestel online een navigatiesysteem

Geen internet? Gebruik de gratis routekaarten!

Slecht of geen internet, een verouderd navigatiesysteem dat de weg bij de camping niet herkent, de techniek laat ons soms in de steek. En daarom zijn er ook deze zomer weer de gratis ANWB routekaarten die je als lid kunt afhalen in een van onze winkels. Bewaar ze in het dashboardkastje en er kan eigenlijk niets meer fout gaan.

Meer info gratis routekaarten

De ANWB wenst je een fijne vakantie!