Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op vakantie - plan je route

Je vakantie is te leuk om stil te staan! Plan daarom van tevoren de route en houd eventuele hulpmiddelen bij de hand. Dan arriveer je snel, veilig en zonder omwegen op je vakantiebestemming. En het beste nieuws? Dat je bij de ANWB alles vindt om je route te plannen. Van routeplanner tot navigatietips.

Plan je route van tevoren

Met de ANWB Routeplanner kun je heel gemakkelijk je route van A naar B berekenen.  Dat kan voor auto, fiets, openbaar vervoer of lopen, voor buiten- én binnenland. Je vult je vertrek en aankomstadres in en de routeplanner voorspelt je reistijd op basis van de actuele verkeersinformatie.

Ga je op vakantie in eigen land? Dan kun je meteen de tankprijzen van de benzinestations op de route bekijken en hoe het zit met parkeren op je eindbestemming.


Hotels langs de route

Wil je lekker uitgerust aankomen op je vakantiebestemming? Boek dan eenvoudig een overnachtingshotel langs één van de 7 populaire vakantieroutes in Europa.


Files vermijden

Natuurlijk kun je niet alle vakantiefiles vermijden, maar met onze zomerdruktekalenders per vakantieland weet je in ieder geval welke dagen je het best niet kunt gaan rijden. Denk bijvoorbeeld aan Zwarte Zaterdag. Je kunt ze online bekijken en eventueel printen in pdf.


Navigatiesystemen: wel of niet?

Navigatiesystemen zijn niet meer weg te denken. Of je nu kiest voor een navigatiesysteem zoals de TomTom of voor een navigatie app op je smartphone: het is een handig middel, vooral wanneer je al onderweg bent. Ook als je op vakantie een auto huurt, kan het slim zijn je eigen navigatiesysteem of app mee te nemen. De kosten om er een te huren bij je huurauto is vaak nog duurder dan een nieuw systeem te kopen in Nederland.


ANWB Onderweg app: navigatie en veel meer

Navigeer in heel Europa, check files, bekijk tolkosten, meld pech en vind de goedkoopste brandstof, laadpalen en overnachtingshotels.


Geen internet? Gebruik de gratis routekaarten!

Slecht of geen internet, een verouderd navigatiesysteem dat de weg bij de camping niet herkent, de techniek laat ons soms in de steek. En daarom zijn er ook deze zomer weer de gratis ANWB routekaarten die je als lid kunt afhalen in een van onze winkels. Bewaar ze in het dashboardkastje en er kan eigenlijk niets meer fout gaan.

De ANWB wenst je een fijne vakantie!

Misschien vind je dit ook interessant

Autovakantie voorbereiden 
Bekijk alles wat je moet weten als je op autovakantie gaat. Van milieuzones en tolbadges tot lokale verkeersregels en actuele brandstofprijzen.
Verplicht mee in de auto 
Check van tevoren hoe het zit op jouw bestemming en voorkom onnodig oponthoud of boetes over de grens.
Milieustickers en -zones in Europa 
Ga je met de auto Europa in, controleer dan van tevoren of er milieuzones zijn en of je een milieusticker of vignet nodig hebt.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.