Naar artikel
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.......
alleen voor online gebruik

16-daagse privérondreis Switi Suriname met huurauto

Ontdek ‘Su’, deels met je eigen huurauto! Vanuit het kleurrijke Paramaribo maak je (meerdaagse) uitstappen naar Nickerie, het natuurreservaat Bigi Pan, Plantage Frederiksdorp en het eiland Danpaati aan de Boven-Surinamerivier, diep in de Amazone.
  • wandeling door Paramaribo én bijzonder verblijf in natuurreservaat Bigi Pan
  • overnachten op een eiland in de Amazone: beleef de Marroncultuur en tradities
  • reis met gezamenlijke transfers en eigen huurauto, non-stop vluchten met KLM

Jouw reis

Deze rondreis door Suriname met deels gedeeld vervoer en deels eigen huurauto neemt je mee op een ontdekkingsreis ver weg en toch dichtbij. 

Alle wegen in Suriname leiden naar Paramaribo, waar je in een comfortabel hotel met zwembad verblijft. De hoofdstad is zeer bijzonder door haar prachtige houten koloniale gebouwen. 

Vanuit Paramaribo voert de route naar het rijstgebied bij Nickerie in het noordwesten en aansluitend naar het natuur- en moerasgebied Bigi Pan aan de grens met Brits-Guyana. Je verblijft hier in een eco-lodge, een geweldige ervaring! 

Dan vervolg je je weg naar de gerestaureerde Plantage Frederiksdorp aan de Commewijne rivier. 

De laatste meerdaagse uitstap brengt je naar het eilandje Danpaati in de Boven-Surinamerivier, middenin het regenwoud. Hier leer je alles over de dagelijkse cultuur en levenswijze van de lokale Marronbevolking, afstammelingen van gevluchte plantageslaven die voornamelijk leven van wat de natuur hen biedt. 

Suriname is een land dat je ervaren moet hebben. En gedurende deze rondreis heb je een groot voordeel: je spreekt de taal! 

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer
We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie dus al aan boord. Je vliegt op de heen- en terugreis rechtstreeks met KLM. Op de bestemming zorgen wij voor comfortabel vervoer; enkele trajecten leg je af per mini-bus in internationaal gezelschap, maar je hebt ook gedurende zes dagen een huurauto tot je beschikking, waardoor je dus alle vrijheid hebt om onderweg te stoppen waar je maar wilt.

Comfortabele en centraal gelegen hotels
Tijdens de rondreis verblijf je in bijvoorbeeld Paramaribo en Frederiksdorp in comfortabele, goed gelegen hotels met airconditioning en een aangenaam zwembad. Je gaat ook naar de westkust van Suriname en bezoekt het ongerepte moerasgebied Bigi Pan, met zijn keur aan vogelsoorten. Op het prachtige eilandje Danpaati is je huisje heel basic maar het zwembad en de maaltijden zijn fantastisch, en de hele ervaring te midden van de Marrons is echt niet te evenaren. In Paramaribo verblijf je op basis van logies en ontbijt, op alle andere plekken zijn al je maaltijden inbegrepen, wel zo makkelijk! 

Wifi is er eigenlijk alleen in de iets luxere hotels, midden in de jungle word je gewoon even helemaal op jezelf terug geworpen!

Heel veel inclusief
Wij hebben er voor gekozen om al veel extra's inclusief te maken in deze reis. Zo maak je een boottocht door het mangrove- en moerasgebied Bigi Pan, ga je kaaimannen spotten in Danpaati en doe je een schildpaddentour in Frederiksdorp (in het legseizoen, van circa februari tot circa augustus). Tijdens de excursies sluit je je aan bij een internationaal gezelschap en reis je in een comfortabele minibus.

Goed om te weten
Een deel van deze reis bestaat uit losse 'tours' naar de diverse plaatsen in het binnenland. Alle tours worden in internationaal gezelschap uitgevoerd, afhankelijk van het aantal (lokale) boekingen. Je zult dus regelmatig met meerdere personen eenzelfde tour doen. Er is altijd een minimum aantal van 4 of 6 personen nodig om een tour (zoals bijvoorbeeld het verblijf in Danpaati) te kunnen uitvoeren. Dat aantal wordt normaalgesproken wel gehaald, maar nu na COVID-19 het toerisme nog enigszins aan het 'opkrabbelen' is zijn er soms te weinig personen om een tour te kunnen uitvoeren. In dat geval kan er een toeslag van toepassing zijn, die uiteraard altijd met je besproken wordt.

Upgraden
We bieden je tijdens het boeken de mogelijkheid om je huurauto (type Compact) te upgraden naar een type Standard SUV.