Vakantie Peru

Wie Peru zegt, zegt Machu Picchu. Deze eeuwenoude tempel is een overblijfsel van de machtige Inca-cultuur. Je kunt er op je gemak met de trein naartoe. Of kies voor een klim naar de top van de berg via een van de meerdaagse wandelpaden en word beloond met een van 's werelds meest adembenemende uitzichten. Peru biedt tevens het meest ongerepte stukje Amazone van Zuid-Amerika en het mysterie van de Nazca-lijnen: geometrische figuren van onder andere dieren, gemaakt vóór de tijd van de luchtvaart, die alleen vanuit de lucht te zien zijn.

Eten en drinken

Behalve Peruaanse restaurats vind je veel Chinese restaurants die goede maaltijden voor een redelijke prijs serveren. Aan de kust is vis vaak de basis van de gerechten. Een bekend gerecht is ceviche, vis gemarineerd in citroensap, ui en pepers, geserveerd met maïs, yucca en zoete aardappelen. Er wordt ook vlees gegeten. Lomo saltado is een soort roerbakschotel van reepjes rundvlees met uien, azijn, gember, chili, tomaten en gebakken aardappelen, geserveerd met rijst. Verder vind je een groot assortiment aan fruit. De bekendste niet-alcoholische drank van Peru is Inca-cola: een heel zoet, geel drankje. Alcoholische dranken zijn bijvoorbeeld de lokale pisco, een sterk drankje uit de Icavallei, maar ook wijn en verschillende soorten bier. Peru is al voor het 8e jaar op rij uitgeroepen tot beste culinaire bestemming ter wereld dankzij een aantal zeer creatieve chefs. In Lima vind je maar liefst twee restaurants die in de top 10 van beste restaurants ter wereld staan!

Kunst en cultuur

Het Incarijk werd in 1572 door de Spaanse veroveraars verslagen. In 1821 verklaarde Peru zich onafhankelijk. Sindsdien wordt het land bestuurd door afwisselend militaire en burgerregeringen.

Natuur

Achter de kuststrook ligt het hooggebergte van de Andes, met de 6768 meter hoge Nevado Huascarán als hoogste Peruaanse berg. In het noordoosten loopt de Andes af naar de brede, tropische Amazonevlakte. In de hogere gebieden overheerst grasland. De bekendste trekpleisters zijn overblijfselen van de precolumbiaanse beschavingen (Machu Picchu, Chan-Chan, Kuélap) en de koloniale steden Cuzco, Arequipa en Trujillo.

Winkelen

In de meeste winkels wordt een grote variatie aan producten verkocht. Elke stad heeft zijn eigen populaire straatmarkten. De markt in het centrum van Pisac, in de Heilige Inca Vallei, is op zondag het drukst, maar ook op andere dagen kun je hier uitgebreid winkelen. In Cusco vind je galeries met producten van wol, zilveren sieraden en alpacamode. In de wijk San Blas zijn de werkplaatsen van de handwerkslieden en kunstenaars, maar hier vind je ook kunstgaleries en keramiekwinkels. Urubamba is het keramiekcentrum van Peru. Typische souvenirs zijn sjaals, sieraden, T-shirts, houtsnijwerk, schilderijen, panfluiten, regenstokjes en geweven producten. Afdingen wordt sterk aangeraden. Waar de prijzen duidelijk staan aangegeven, staan ze ook vast.

Meer praktische informatie?

Ga je op vakantie naar Peru? Bereid je goed voor met onze praktische informatie. Van lokale verkeers- en douaneregels tot informatie over je rijbewijs in het buitenland.

Bekijk praktische informatie Peru

Naar Peru met FOX verre reizen

Bekijk alle vakanties Peru van onze reisdochter FOX verre reizen. 

  • Reizigersberoordeling 8.9
  • Altijd comfortabel
  • De beste prijs kwaliteitverhouding
  • Kwaliteit en betrouwbaarheid van de ANWB
  • 20 jaar ervaring