Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Peru

Ga goed voorbereid op reis en ontdek de mooiste plekken van Peru. Lees of inentingen verplicht zijn en welke douaneregels er gelden. Verken de mooiste bezienswaardigheden van het Zuid-Amerikaanse land: van de overblijfselen van Machu Picchu en de beroemde Inca Trail tot het Titicacameer met de drijvende Uros-eilanden. De routes van de meerdaagse rondreizen en singlereizen brengen je langs alle hoogtepunten. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Peru.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Peru

Op vakantie in Peru maak je een bijzondere reis terug in de tijd naar het machtige Incarijk. Trek naar Machu Picchu, ontdek het hart van de Mayacultuur in Cuzco en bewonder geogliefen in Nazca.

Reisvoorbereiding Peru

Op vakantie in Peru is een visum niet verplicht. Wel kan de douane vragen om een retour- of doorreisticket. Het verkeer in Peru is vrij chaotisch, dus huur alleen een voertuig wanneer je vertrouwd bent met de verkeersregels. Een internationaal rijbewijs is daarbij niet nodig. Voor het meenemen van bepaalde geneesmiddelen moet je een medische verklaring van de arts kunnen tonen.

Indrukwekkend wereldwonder

Op vakantie in Peru is een bezoek aan de ruïnestad van de Inca's, Machu Picchu, een absoluut hoogtepunt. Je bereikt dit wereldwonder met de trein of via de beroemde wandeltocht Inca-trail. In het hooggelegen Cuzco bewonder je wat ooit het hart van het Incarijk was. Lima is de bruisende hoofdstad van Peru, met prachtige koloniale gebouwen. Ook doen: een bezoek aan Nazca met zijn mysterieuze geogliefen.

Reisaanbod voor Peru

Er zijn verschillende bijzondere reizen mogelijk in Peru. Ben je op zoek naar een prachtige kennismakingsreis waarbij alle hoogtepunten aan bod komen? Kies dan een groepsreis in Peru. Zoek je liever zelf het avontuur op? Kies dan voor een privé rondreis door Peru. Ook hier pak je alle highlights mee, want veel excursies zijn inbegrepen. Reizen doe je zelfstandig, bijvoorbeeld met een privéchauffeur of het openbaar vervoer.