Naar artikel

Koloniale steden, woestijnlandschappen en het Andesgebergte

Peru is een bijzondere, maar nog redelijk onbekende reisbestemming.

Groepsreizen Peru

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Peru

Alles voor je vakantie naar Peru

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Peru.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bruisende hoofdstad Lima

In de bruisende hoofdstad van Peru, Lima, komen drie historische periodes samen: de precolumbiaanse, de koloniale en de hedendaagse. In de kleurrijke wijk Miraflores ontdek je het moderne Lima tijdens een groepsreis in Peru. Hier is een levendig uitgaanscentrum vol toprestaurants. Opvallend is de ruïne van Huaca Pucllana, een pre-Incapiramide die de tand des tijds heeft doorstaan. In het koloniale deel neem je kijkje op het Plaza Mayor, waar je de 16e-eeuwse kathedraal, het San Franciscoklooster en het paleis van de aartsbisschop bewondert.

In het spoor van de Inca's

Een bezoek aan de ruïnestad Machu Picchu is absoluut een hoogtepunt. Maar voordat je dit wereldwonder zelf aanschouwt, maak je een mooie tocht door de Heilige Incavallei. Hier stop je in het kleurrijke dorp Pisac met de indigena-markt en bij de Incaruïnes van Ollantaytambo. De reis naar Machu Picchu maak je in principe met de trein, maar de beroemde Inca trail behoort tijdens een groepsreis ook tot de mogelijkheden. Cuzco was ooit het hart van het Incarijk. In de stad, op een hoogte van 3400 meter, ontdek je naast prachtige ruïnes uit deze periode ook schitterende koloniale gebouwen uit de tijd van de Spaanse bezetting. Tip: maak vanuit Cuzco een trektocht over Rainbow Mountain (5200 meter hoog).

Mysterieuze lijnen in het zand

Tijdens een groepsreis in Peru maak je comfortabel kennis met de prachtige natuur, want de reis volgt een deel van de panoramische route Carretera Panamericana. Tijdens een boottocht langs de rotsachtige Ballestas-eilanden spot je pinguïns en dolfijnen. In de Colca Canyon speur je naar condors en zie je wilde vicuna's. De Nazcawoestijn heeft niet alleen een buitenaardse uitstraling vanwege het immense oppervlak, maar hier maak je ook een vlucht over de mysterieuze Nazca-lijnen. Nog altijd is niet duidelijk wat de precieze betekenis is van deze geogliefen van dieren en geometrische vormen.