Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koloniale steden, woestijnlandschappen en de Andes

Ontdek tijdens een groepsreis Peru deze bijzondere, maar nog redelijk onbekende reisbestemming.

Bekijk reizen 

Groepsreis Peru: ontdekkingstocht door het machtige Incarijk

Op groepsreis in Peru ga je op ontdekkingstocht door het machtige Incarijk en komen alle hoogtepunten aan bod. Met onze Nederlandssprekende reisleider reis je van Lima naar het koloniale plaatsje Arequipa en via het Titicacameer naar het mystieke Machu Picchu. Reis je mee?

Tips en informatie voor jouw groepsreis in Peru

De mooiste bezienswaardigheden van Peru 
Een reis door Peru zal menig reiziger imponeren. Van de verborgen heksenmarkt in Lima en de onbekende zoutmijnen van Maras tot de rieteilanden in het Titicacameer.
ANWB Reisfilm Peru 
In deze film nemen we je mee naar Peru. Reis naar het oude Incarijk, ga op buggytocht door de zandduinen, maak kennis met de bewoners van de rieteilanden en een bezoek aan de Amazone.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bruisende hoofdstad Lima

In de bruisende hoofdstad van Peru, Lima, komen drie historische periodes samen: de precolumbiaanse, de koloniale en de hedendaagse. In de kleurrijke wijk Miraflores ontdek je het moderne Lima tijdens een groepsreis in Peru. Hier is een levendig uitgaanscentrum vol toprestaurants. Opvallend is de ruïne van Huaca Pucllana, een pre-Incapiramide die de tand des tijds heeft doorstaan. In het koloniale deel neem je kijkje op het Plaza Mayor, waar je de 16e-eeuwse kathedraal, het San Franciscoklooster en het paleis van de aartsbisschop bewondert.

Reis in het spoor van de Inca's tijdens een groepsreis in Peru

Een bezoek aan de ruïnestad Machu Picchu is absoluut een hoogtepunt. Maar voordat je dit wereldwonder zelf aanschouwt, maak je een mooie tocht door de Heilige Incavallei. Hier stop je in het kleurrijke dorp Pisac met de indigena-markt en bij de Incaruïnes van Ollantaytambo. De reis naar Machu Picchu maak je in principe met de trein, maar de beroemde Inca trail behoort tijdens een groepsreis ook tot de mogelijkheden. Cuzco was ooit het hart van het Incarijk. In de stad, op een hoogte van 3400 meter, ontdek je naast prachtige ruïnes uit deze periode ook schitterende koloniale gebouwen uit de tijd van de Spaanse bezetting. Tip: maak vanuit Cuzco een trektocht over Rainbow Mountain (5200 meter hoog).

Mysterieuze lijnen in het zand

Tijdens een groepsreis in Peru maak je comfortabel kennis met de prachtige natuur, want de reis volgt een deel van de panoramische route Carretera Panamericana. Tijdens een boottocht langs de rotsachtige Ballestas-eilanden spot je pinguïns en dolfijnen. In de Colca Canyon speur je naar condors en zie je wilde vicuna's. De Nazcawoestijn heeft niet alleen een buitenaardse uitstraling vanwege het immense oppervlak, maar hier maak je ook een vlucht over de mysterieuze Nazca-lijnen. Nog altijd is niet duidelijk wat de precieze betekenis is van deze geogliefen van dieren en geometrische vormen.