Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd voor Peru: haal het meeste uit je reis

Klimaat en weer in Peru

Het hele jaar door kan je naar Peru reizen. Doordat Peru op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan die in Nederland. Ook zijn er in het land verschillende klimaatzones te onderscheiden. Hierdoor is het niet gemakkelijk om een beste reistijd voor Peru aan te wijzen.

Wanneer op vakantie naar Peru?

Over het algemeen zijn de maanden mei tot en met oktober aan te wijzen als de beste reistijd voor Peru. Gedurende deze maanden is het weer in de meeste regio's op zijn best. De hoogste temperaturen zijn er in onze zomermaanden, van juni tot en met augustus. Er valt vrijwel geen regen in deze periode en de luchten zijn vaak strakblauw. Afhankelijk van je bestemming is het tussen de 20 en 30 graden Celsius.

Beste reistijd voor de Andes

Bij veel reizigers staat Peru hoog op de wensenlijst vanwege de indrukwekkende Andes en de bezienswaardigheden die je hier bezoekt, waaronder de wereldberoemde Machu Picchu. Wanneer je de Andes wilt bezoeken, boek je jouw vakantie het beste tussen mei en september. Dit is de droge periode in het hooggebergte en doordat de lucht helder is, geniet je van prachtige vergezichten. Wanneer je veel waarde hecht aan rust tijdens je vakantie, is april ook een goede periode. Het is dan net na het regenseizoen, waardoor er nog weinig andere toeristen zijn en de natuur mooi groen is.

Wandeltochten in het Amazonegebied

De beste reistijd voor Peru is afhankelijk van de gebieden die je wilt bezoeken. September tot en met november zijn uitstekende maanden voor een tocht door het regenwoud. In het Amazonegebied loopt de droge periode van mei tot en met oktober. De meeste regen valt in de maanden januari tot en met april. Hierdoor is niet alleen de kans om dieren te zien veel kleiner, maar ook zijn er dan meer muggen. In het Amazonegebied kan echter het hele jaar door een tropische bui vallen, ook in de droge tijd. Daardoor staat de natuur schitterend in bloei.

Beste reistijd voor de kustgebieden van Peru

In het kustgebied heerst een heel ander klimaat dan in de bergen. Doordat het kustgebied voornamelijk uit woestijn bestaat, is het hier het hele jaar door zeer droog. Zo valt er jaarlijks niet meer dan 10 millimeter neerslag in de hoofdstad Lima. Wil jij gaan surfen in Peru of langs de kust reizen? Dan is de beste reistijd voor Peru in de Nederlandse wintermaanden. Het is er heerlijk zonnig in de periode december tot en met maart. Het regent zelden aan de kust, maar er hangt vaak mist in onze zomermaanden, waardoor dit niet de beste tijd is om de stranden te bezoeken.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Peru 
Een reis door Peru zal menig reiziger imponeren. Van de verborgen heksenmarkt in Lima en de onbekende zoutmijnen van Maras tot de rieteilanden in het Titicacameer.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.