Bezienswaardigheden Peru

Naast het wereldberoemde Machu Picchu zijn er natuurlijk nog meer prachtige bezienswaardigheden in Peru. Je leest ze hier. 

Lima

De hoofdstad van Peru heeft veel te bieden. Hier is het zakendistrict gevestigd, bruisend en modern. Lima heeft ook een oud, koloniaal gedeelte met verbluffende gebouwen, kerken en monarchie. De wijken Miraflores, Barranco and San Isidro zijn prettige wijken met mooie uitzichten over de kust. Hier vind je de beste restaurantjes, barretjes en winkelcentra.

Cusco

Cusco is de voormalige hoofdstad van Peru, het was het hart van het Inca Rijk en ligt op een hoogte van 3400 meter. Deze koloniale stad, omringd door bergen, is gezellig en voelt aan als een dorp. In de omgeving zijn veel incaruïnes te vinden en in de stad kun je langs veel marktjes struinen voor de beroemde alpaca truien of andere souvenirs.  

Nasca

Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld waar zo'n groot mysterie leeft. De Nasca lijnen zijn figuren in de woestijn die je alleen vanuit een vliegtuig of uitkijktoren kunt bewonderen. De figuren verschillen van dieren tot driehoeken die kilometers door het zand lopen. Er is al veel onderzoek gedaan naar hoe die lijnen nog steeds zichtbaar kunnen zijn, wie ze gemaakt heeft en waarom, maar het antwoord is nog steeds niet gevonden of bewezen.

Arequipa

Dit wordt ook wel "de witte stad" genoemd. Als je veel tochten en wandelingen door de bergen achter de rug hebt, is het prettig om hier even bij te komen. Er zijn veel restaurantjes en kenmerkende Zuid-Amerikaanse pleinen waar je kunt relaxen met een ijsje. Dit alles met een uitzicht op de vulkaan El Misti. Een bezoek aan het klooster Santa Catalina is aan te raden, het is ook mogelijk om deze bezienswaardigheid 's avonds te bezoeken, wat een indrukwekkende beleving is.

Machu Picchu 

Dit is het hoogtepunt van een reis naar Peru en behoort tot een van de 7 wereldwonderen. Je kunt deze heilige stad in de bergen bezoeken met openbaar vervoer of door de Inca trail bewandelen. Deze avontuurlijke tocht duurt een aantal dagen en is zeer populair.

Op vakantie naar Peru met ANWB Ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Peru met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Zoek en boek

Bekijk ook de vakanties in Peru van FOX