Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Van woestijn tot tempel tijdens een rondreis door Mongolië

Een rondreis door Mongolië biedt je de kans om alle aspecten van dit land te ontdekken. Zie hoe historische volkshelden geëerd worden met torenhoge standbeelden, duik in de boeddhistische cultuur en bezoek lokale tempels. Geniet tijdens je vakantie van de natuur van Mongolië, waar groene grasvelden en ruige woestijnen moeiteloos samenkomen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Mongolië 
Mongolië is een van de leegste landen ter wereld. Een bestemming waar je 360 graden kan draaien, en niets anders ziet dan ongekende ruimte. In de Gobiwoestijn, in groene valleien en steppen.
Alles voor je vakantie naar Mongolië 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Mongolië.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Slenteren door de hoofdstad

Bezoek tijdens je rondreis de hoofdstad van Mongolië: Ulaanbaatar. Bewonder hier het Tibetaanse Gandanklooster, waar een groot standbeeld van de mythologische figuur Avalokitesvar de ingang siert. Wandel langs de imposante regeringsgebouwen aan het plein van Sükhbaatar. Hier vind je ook een groot mausoleum ter ere van Mongoolse volksheld Damdin Soeche Bator. In het Nationaal Museum leer je meer over de geschiedenis, kunst en cultuur van Mongolië.

Verken de Gobiwoestijn

Tijdens je rondreis door Mongolië kan je eigenlijk niet om de Gobiwoestijn heen, die een groot deel van het zuiden beslaat. Deze woestijn staat bekend om zijn ruige rotsformaties met een rode gloed. Trotseer de woestijn tijdens een kamelentocht, waarbij je de fossielrijke rotsformatie Bajanzag in de verte ziet. Nationaal park Govĭ Gurvan Sajhan vind je ook in de Gobiwoestijn. Tijdens een wandeling of jeeprit door dit park zie je misschien wel sneeuwluipaarden, lynxen, steenbokken en verschillende roofvogels.

De Mongoolse graslanden

Mongolië bestaat voor een groot deel uit uitgestrekte graslanden waar grote kuddes dieren rustig grazen. Ontdek ze tijdens je rondreis door Mongolië en breng een bezoek aan nationale parken zoals Terelj. Dit park ligt in een heuvelachtig gebied waar dennenbossen en grote weides elkaar moeiteloos afwisselen. De ruige rotsformaties in de verte maken het plaatje compleet. Het grootste ruiterbeeld ter wereld ligt bij de ingang van het park, namelijk een 40 meter hoog standbeeld ter ere van veroveraar Dzjengis Khan.