Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Wat is de beste reistijd voor Mongolië?

Mongolië is het land van de blauwe lucht, met meer dan 250 zonnige dagen per jaar. Dat klinkt alsof het er altijd goed toeven is, maar er is toch duidelijk een beste reistijd voor Mongolië. De seizoenen zijn er namelijk wat anders dan in Nederland, met zeer lange winters en een relatief korte zomer. De beste reistijd voor je vakantie naar Mongolië is bovendien afhankelijk van welk gebied je bezoekt.

De graslanden van Mongolië

Het midden en oosten van Mongolië bestaat uit grote graslanden die in trek zijn bij natuurliefhebbers. In de zomermaanden valt hier veel regen, wat regelmatig voor overstromingen zorgt. Ook de grote hoeveelheid muggen maakt de zomer niet de beste reistijd voor dit deel van Mongolië. De maanden september, oktober en november zijn het beste moment om de graslanden te bezoeken. Het is droger, nog niet te koud en de natuur heeft prachtige herfstkleuren.

Het ruige landschap van de Gobiwoestijn

De Gobiwoestijn is de grootste woestijn van Azië en beslaat het zuiden van Mongolië. Wil je deze woestijn bezoeken, dan zijn de maanden juni en september de beste reistijd voor Mongolië. De weersomstandigheden in de woestijn zijn namelijk vrij extreem, met temperaturen tot 50 graden Celsius in de zomer en tot -40 graden in de winter. De periode net voor en na de zomer is milder en daardoor een goede tijd om de woestijn te bewonderen.

De steden van Mongolië

De oude ruïnes van Karakorum verkennen of door de bruisende winkelstraten van Ulaanbaatar slenteren? De steden van Mongolië bezoek je het beste in het voor- en najaar. Het klimaat van Ulaanbaatar is vergelijkbaar met dat van de Gobiwoestijn, dus wil je deze steden bezoeken, dan zijn eind lente en begin herfst de beste reistijd voor Mongolië.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Mongolië 
Mongolië is een van de leegste landen ter wereld. Een bestemming waar je 360 graden kan draaien, en niets anders ziet dan ongekende ruimte. In de Gobiwoestijn, in groene valleien en steppen.
Alles voor je vakantie naar Mongolië 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Mongolië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.