Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Mongolië

Het startpunt van jouw vakantie naar Mongolië. Lees over de praktische info ter plaatse en welke reisdocumenten je nodig hebt. Krijg een indruk van de mooiste bezienswaardigheden, zoals Nationaal Park Gorkhi-Terelj met rotsformaties en bergvalleien, het 16e-eeuwse Erdene Zuu-klooster in het midden van het land en de beroemde Gobiwoestijn inclusief zoutzee. Boek een privé rondreis en doorkruis Mongolië als onderdeel van de Trans Mongolië Express. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Mongolië.

De mooiste bezienswaardigheden van Mongolië

Mongolië is een van de leegste landen ter wereld. Een bestemming waar je 360 graden kan draaien, en niets anders ziet dan ongekende ruimte. In de Gobiwoestijn, in groene valleien en steppen.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Mongolië

Gedurende je vakantie in Mongolië reis je door de uitgestrekte vlakten van het land van Dzjengis Khan. Maak kennis met de nomadencultuur in een traditionele ger-tent (yurt), bezoek de bruisende hoofdstad Ulaanbaatar of maak een treinreis met de beroemde Trans Mongolië Express.

Zorg voor een goede reisvoorbereiding naar Mongolië

Ga je zelf de weg op met een (huur)auto in Mongolië? Let er dan op dat er vrij weinig wegen zijn, die bovendien in een slechte staat verkeren. Ook wordt het niet aangeraden om gebruik te maken van het openbaar vervoer: de kleine bussen zijn veelal oncomfortabel en overvol. In Ulaanbaatar rijdt een aantal professionele taxibedrijven naar de populaire trekpleisters.

Vakantie naar Mongolië: tips en bezienswaardigheden

Gedurende een vakantie in Mongolië geniet je volop van allerlei bezienswaardigheden. Reis bijvoorbeeld naar het Tibetaanse klooster Erdene Zuu. In de bergen van Khogno Khan geniet je van een waanzinnig uitzicht op de omgeving. In de hoofdstad Ulaanbaatar vind je daarnaast vele bezienswaardigheden, zoals de tempel Choijin en het boeddhistische klooster Gandan. Woon ook een traditioneel optreden bij met authentieke klederdracht en keelzang.

Bekijk het reisaanbod naar Mongolië

Zin om Mongolië te bezoeken? Bekijk nu het aanbod van vakanties naar Mongolië. Maak bijvoorbeeld een droomreis met de Trans Mongolië Express door de fascinerende landschappen van dit bijzondere land.