Naar artikel

Oud en nieuw komen samen op vakantie in Tokyo

Imposante wolkenkrabbers, kleurrijke neonreclames die reflecteren in het grijze beton en hypermoderne metrostations, maar ook eeuwenoude tempels waar de traditionele Japanse cultuur heerst, en overal sushi en Hello Kitty. Op vakantie in Tokyo maak je kennis met de unieke mix van oud en nieuw in deze indrukwekkende metropool.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Centrum van politiek en cultuur

Op vakantie in Tokyo maak je kennis met het politieke, economische en culturele centrum van Japan. Boven op een van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, de Sky Tree, wacht een duizelingwekkend uitzicht. Tokyo heeft echter ook geen gebrek aan historische bezienswaardigheden, zoals het keizerlijke paleis met zijn prachtige ligging in een 17e-eeuwse tuin in de wijk Chiyoda. Onmisbaar is ook het rode tempelcomplex van Senso-ji, de oudste tempel van Tokyo, volgens de overlevering gebouwd in 628. In de oudste tuin van de stad, Koishikawa Korakuen, ontsnap je aan de drukte van de entertainment- en winkelgebieden in de wijken Shinjuku en Ginza. Liefhebbers van verse vis en sushi bezoeken vroeg in de ochtend Tsukiji Market, de grootste vismarkt ter wereld.

Betoverd door Sakura in Tokyo

Ga je op vakantie in Tokyo in het voorjaar? Dan maak je Sakura mee: de jaarlijkse bloei van de kersenbloesem tussen maart en begin mei. In Tokyo trekken de bloeiende fruitbomen naast toeristen ook Japanners aan, die dit groots vieren. In Ueno Park staan zo'n twaalfhonderd kersenbomen die in deze periode weelderig bedekt zijn met zachte bloesemblaadjes. Het park mag je sowieso niet missen, want hier vind je ook het Nationaal Museum en een dierentuin. Een andere bijzondere plek om Sakura te zien, is langs de rivier Meguro in Tokyo. Tijdens de bloeiperiode vormen de bomen aan weerszijden van de rivier een kleurige koepel boven het water. Ook doen: maak 's avonds een boottocht over de rivier Sumida en ervaar Tokyo 'by night'.