Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Japan

Het startpunt van jouw vakantie naar Japan. Lees over de belangrijke luchthavens en tips voor het huren van een auto. Bezoek het land in de lente voor de kersenbloesem en ontdek meer hoogtepunten: beklim de Mount Fuji, een vulkaan van 3776 meter hoog en zichtbaar vanuit Tokyo. Of bezoek Kyoto vol met Unesco-Werelderfgoed als het Gouden Paviljoen. Ga voor een van de meerdaagse rondreizen en laat je inspireren door het land van de geisha’s. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Japan.

Welk type reis zoek je?

Steden

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Vertrouw op de beste hulp tijdens je vakantie. Als er onverwachts iets gebeurt, staat onze Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar.
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Japan

Een vakantie naar Japan is een reis met bijzondere tegenstellingen en een unieke mix van hypermodern en traditioneel.

Reisvoorbereiding Japan

Op vakantie in Japan is een geldig paspoort met minimaal één lege visumpagina vereist. Ook wordt op verzoek bij de Japanse douane mogelijk gevraagd om een retour- of doorreisticket, een hotelreservering en bewijs van voldoende financiële middelen, zoals contant geld of een creditcard. Om in Japan auto te rijden, is naast het Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. In Japan wordt links gereden.

Reisinspiratie: Japan in vogelvlucht

Een vakantie in Japan start in hoofdstad Tokyo. De omvang van deze metropool wordt duidelijk boven op de duizelingwekkende Sky Tree. Het keizerlijk paleis en tempelcomplex Senso-ji geven een inkijk in het traditionele Japan. In het rustgevende Kyoto bewonder je prachtige tempels. Wandelen rond Mount Fuji kan het best in de zomermaanden, wanneer de sneeuw is gesmolten. In Hiroshima bezoek je het indrukwekkende Vredespark.

Aanbod reizen naar Japan

Maak je keuze uit een gevarieerd aanbod van reizen naar Japan, bijvoorbeeld groepsreizen waarbij je comfortabel met een bus rondreist. Dat is ideaal voor een eerste kennismaking, want veel excursies en entreegelden zijn inbegrepen. Ga je liever zelf op ontdekkingstocht in Japan? Kies dan voor een privérondreis van twee of drie weken waarbij je alle hoogtepunten meepakt tijdens een veelzijdige treinrondreis.