Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek de geschiedenis van de Maya’s en beklim vulkanen

Guatemala is een relatief klein land maar heeft een zeer rijke geschiedenis. Je bezoekt er overblijfselen van de Mayacultuur midden in het oerwoud, en je geniet van azuurblauwe meren en koloniale steden. Combineer je rondreis door Guatemala eventueel met een bezoek aan Belize, San Salvador of Mexico.

Op zoek naar wat anders?

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Guatemala 
Dankzij de levendige natuur en kleurrijke cultuur een onvergetelijk avontuur. Van de mysterieuze Mayatempels in Tikal tot de turquoise waterpoelen van Semuc Champey en de actieve Pacaya-vulkaan.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Begin je rondreis door Guatemala in de oude hoofdstad Antigua

Je begint je reis in de koloniale stad Antigua. Voordat Guatemala City de hoofdstad werd, was Antigua dat. Maak een stadswandeling langs het stadhuis, het koloniale museum, de kathedraal en het klooster. Je bewondert er prachtige oude straten, binnenplaatsen en vele fonteinen. Op korte afstand van deze stad ligt ook de vulkaan Agua. Op de lagere hellingen van de vulkaan wordt koffie verbouwd.

Vaar over het meer van Atitlan in Panajachel

Vanuit Antigua bezoek je Panajachel. Deze plaats ligt aan het meer van Atitlan op een hoogte van 1500 meter. Maak een boottocht naar de overkant van het meer. Daar bezoek je de markt waar je talloze souvenirs vindt.

Zwem in azuurblauwe meren in Semuc Champey

Als je van wandelen houdt, dan maak je een mooie tocht in Semuc Champey. Midden in het oerwoud bevindt zich een kalksteenformatie vol felblauwe waterterrassen en grotten. Op sommige plekken kun je heerlijk afkoelen in het water. Vergeet dus je zwemkleding niet. Je kunt hier ook tuben: op een grote zwemband dobber je met de stroom mee over het water. Actievelingen klimmen omhoog naar El Mirador en bewonderen het heldere water en de groene bergen vanaf dit indrukwekkende uitkijkpunt.

Beklim de hoge Mayatempels in Tikal

Vervolg je rondreis door Guatemala richting Tikal waar zich midden in de jungle duizenden bouwwerken van de Maya’s bevinden. De bekendste en grootste piramides liggen rondom de Gran Plaza. Daar staat ook de wereldberoemde Piramide van de Grote Jaguar. In deze omgeving spot je onder andere apen, toekans en vogelspinnen. Vanuit Tikal zou je eventueel je reis kunnen vervolgen naar Belize.